Két Fidesz-mandátumot hoztak a levélszavazatok

Vágólapra másolva!
A sepsiszentgyörgyi polgármester szerint a magyar kormánypártok két mandátumot szereztek a határon túli szavazatokkal. – írja a Székelyhon.ro.
Vágólapra másolva!

Az én matematikám szerint teljes biztonsággal állítom, hogy a határon túli szavazatok két mandátumot eredményeztek a magyarországi kormánypártoknak – jelentette ki Antal Árpád. A város szociológus végzettségű polgármestere kifejtette, ha nem is egyszerűen, de szerinte pontosan kiszámítható, hogy a levélszavazatok két mandátumot hoztak a Fidesz-KDNP pártszövetségnek.

Kiemelte, határon túli magyarként azért vettek részt a magyarországi választásokon, hogy az mandátumokat eredményezzen. Sepsiszentgyörgy polgármestere úgy látja, hogy a szavazataikkal két képviselőt küldenek a magyar Országgyűlésbe.

Örömét fejezte ki, hogy a kettőből az egyik Zsigmond Barna Pál, aki hat évig volt Magyarország székelyföldi főkonzulja, és aki szerinte Székelyföld magyarországi főkonzulja lehet.

Zsigmond Barna Pál, magyat országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), korábbi csíkszeredai főkonzul Forrás: Facebook

Antal Árpád szerint a határon túliaknak mindenképpen megérte elmenni szavazni, hiszen fontos, hogy „beleszólhatunk a történésekbe, ez a mi nemzetünk, közös a múltunk, a jelenünk és a jövőnk".