Nem tetszik Gyárfásnak a gyanúsítás, panaszt emelt

Vágólapra másolva!
Panaszt tett a gyanúsítás ellen Gyárfás Tamás, derül ki ügyvédje, Bánáti János nyilatkozatából. Gyárfás "megdöbbent", és a közleményből úgy tűnik, alaposan meg is sértődött azon, hogy bevitték. Ezt arra alapozza, hogy korábban válaszolt a kérdésekre.
Vágólapra másolva!

Közleményt jelentetett meg honlapján Bánáti János, Gyárfás Tamás ügyvédje, miután védencét őrizetbe vette a rendőrség Fenyő János meggyilkolása miatt.

Ebből kiderül, hogy a gyanúsítás arról szól, hogy Gyárfás „Megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1998. február 11-ét megelőzően megbízta P. T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P. T. elvállalta és J. R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette." A P. T. Portik Tamást, a J. R. Jozef Rohácot jelenti. Bánáti közleményéből kiderül, hogy "Gyárfás Tamás a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt". Bánáti azt is írja, Gyárfás "megdöbbenésének adott hangot, hiszen a korábban, a sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt rendelkezésükre, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta". Vagyis, mivel korábban válaszolt kérdésekre, ezért megdöbbentőnek tartja, hogy az új, egyértelmű bizonyítékok hatására beviszik.

Vallomásában Gyárfás elismerte és alaposan részletezte kapcsolatát az olajmaffiózó Portik Tamással, és azt állította, hogy Fenyő János megölése előtt kibékültek. Erre eddig semmilyen bizonyíték nem utal, és sehol nem is említette senki.

Az eljárásjogi törvények szerint Gyárfás Tamás 72 óráig tartható őrizetben. Ezután vagy ki kell engedni, vagy kezdeményezni kell az előzetes letartóztatását. Mivel azonban az őrizetbe vétel alapfeltétele, hogy az előzetes letartóztatás feltételei is fennálljanak, nyilvánvaló, hogy a rendőrség kezdeményezni fogja Gyárfás letartóztatását. Erről a bíró valószínűleg pénteken dönthet (aznap este jár le a 72 óra).