Szijjártó: Soros nem akarja elfogadni a választás végeredményét

Soros György
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Vágólapra másolva!
Mindketten a magyar kormány és a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei - így reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Soros György és Frans Timmermans brüsszeli találkozójára. 
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Soros György megbeszélést folytatott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, elmondta, két olyan emberről van szó, akik szélsőségesen bevándorláspártiak.

Soros célja a magyar kormány megbuktatása Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

"Tudjuk azt is, hogy mindketten a magyar kormány és a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei" - mondta, hozzátéve, hogy

mindketten az újraválasztott kormány bukását óhajtották.

Hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP történelmi győzelmet aratott a választásokon, amit Soros György, Frans Timmermans és az általuk támogatott civil szervezetek nem tudnak, vagy nem akarnak elfogadni.

Kérdésre úgy fogalmazott, az a nyomásgyakorlás, ami a magyar kormányt éri a migrációs politikája miatt, továbbra is fennmarad, sőt fokozódni fog. Ugyanakkor a kormány - a választásokon való rekord részvételnek és rekord szavazati aránynak köszönhetően - egy olyan társadalmi támogatottságot tudhat maga mögött, amivel még a legerősebb nyomásnak is ellen tud állni.