A Facebook törölte a migránsok miatt hazaköltözött svéd-magyar nő videóját

A Facebook eltávolította a Svédországból hazaköltöző nő videóját
Vágólapra másolva!
Egymillió megtekintés, 12 ezer megosztás fölött járt kedden este annak az M1-nek nyilatkozó svéd-magyar nőnek a videója, aki a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt 40 év után költözött haza Svédországból. A közösségi oldal rövid indoklás mellett törölte a Híradó.hu Facebook-oldaláról a riportot. Korábban az Origo két migránsok bűncselekményeiről szóló cikkét sem engedte hirdetni a közösségi portál, de Lázár János bécsi helyzetet bemutató videóját is eltávolították. 
Vágólapra másolva!

„Nincs biztonság, félelemben vagyunk minden nap, ez nem normális viselkedés. A migránsok mindent megkaptak, de semmi becsületük nincs" – a többi közt erről beszélt az M1-nek adott exkluzív interjújában az a svéd-magyar nő, aki 40 év után települt haza Magyarországra a migrációs helyzet miatt.
Az interjúban elmondja:

metróval ment be a munkahelyére, egy stockholmi kórházba, amikor egy bevándorló férfi megtámadta.

Hiába kérte, nem segített neki senki a körülötte állók közül, mert ők is féltek, a rendőrség pedig nem jött ki. Szerencséje volt, hogy el tudott futni – tette hozzá.

Arról is beszél: Svédország gazdag ország, megvolt rá a lehetőség, hogy befogadják a bevándorlókat, de nem becsülik meg a kapott segítséget a bevándorlók. Példaként említette, hogy a legtöbb ismerőse szintén elköltözik, nem lesz olyan barátja, aki Svédországban marad.

- jelentette ki annak kapcsán, miért épp Magyarországra költözik.

A Facebook eltávolította a Svédországból hazaköltöző nő videóját Forrás: hirado.hu

A Facebook önkényesen leszedte a videót

A Híradó.hu közösségi oldalára szombaton került fel az exkluzív interjú rövidített változata. Kedden 17 óra után már egymillió megtekintésnél és 12 ezer megosztásnál tartott a videó, mígnem

a Facebook alig pár órával később eltávolította.

Indoklásában a közösségi oldal azt írta: "a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal" - olvasható a Híradó.hu oldalon.

A portál közösségi alapelveiben a tartalomeltávolításról ez olvasható:

"A Facebook eltávolítja a gyűlöletbeszédet. A gyűlöletbeszéd fogalmába beleértendőek az olyan tartalmak, amelyek közvetlenül támadnak bizonyos személyeket az alábbiak miatt: faji hovatartozás; etnikai hovatartozás; származás; vallási hovatartozás; nemi irányultság; nem, társadalmi nem, nemi azonosság; vagy súlyos fogyatékosság vagy betegség."

A letiltott videót megnézheti itt. A Facebook szerint ezek szerint tehát gyűlöletbeszédnek minősíti azt, hogy

az asszony nem érezte magát biztonságban, félt, ezért egy biztonságos országba költözött, ahol békében élhet,

a történetét pedig megosztja a biztonságos ország lakóival, a rossz tapasztalataival együtt. Felfoghatatlan.

Folyamatos Facebook-cenzúra

Mint arról korábban beszámoltunk, a Facebook letiltotta Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármesterének egy bejegyzését, amiben a március 15-i józsefvárosi programokra invitálta az érdeklődőket. A közösségi portál korábban két migránsbűnözésről szóló cikkünket nem engedte hirdetni, valamint Lázár János bécsi állapotokról készült videóját is cenzúrázták.