Észak-afrikai migránsok tömegével támadnak nőkre a párizsi metróban

BLAST - POLICE DU METRO PARISIEN Agression Arrestation Attouchements BLAST Brigade de lutte contre les atteintes à la sécurité des trans Delinquance Délinquants sexuels France Frotteurs Harcelement Insecurité Interpellation Menottage Menottes Metro Paris
Le 17 février 2017. Paris, France. Une équipe de la BLAST ( Brigade de lutte contre les atteintes a la sécurité dans les transports) écume les lignes de métro les plus fréquentées. Ils cherchent a identifier et interpeller différents types de pervers qui sévissent dans les transports. Ici, les policiers arretent un frotteur multirécidiviste en flagrant délit sur la ligne 2.
Vágólapra másolva!
A Le Figaro, vezető, francia napilapban jelent meg egy riport a párizsi metróvonalakon mindennapivá vált szexuális zaklatásokról. A lap rendőrségi információkra alapozva arról ír, hogy a metrókon elkövetett szexuáils bűncselekmények túlnyomó többségét észak-afrikai migránsok követik el. Egészen durva állapotok vannak a francia fővárosban: egy külön mobilapplikációt fejlesztettek azok számára, akik nem akarnak egyedül utazni és másokkal együtt utaznának a veszélyes vonalakon. 
Vágólapra másolva!

A Le Figaro nevű vezető francia napilap arról írt riportjában, hogy a párizsi metróvonalakon naponta 80 rendőr teljesít szolgálatot annak érdekében, hogy kiszűrjék azokat a férfiakat, akik a tömeget kihasználva szexuálisan zaklatják az utasokat.

A párizsi rendőrség szerint a metróban elkövetett szexuáils bűncselekmények túlnyomó többségét észak-afrikai migránsok követik el Forrás: Vincent Wartner / Riva Press/Vincent Wartner / Riva Press/Vincent Wartner / Riva Press

A Le Figaro riportjában Fabient, a metrókban szolgálatot teljesítő rendőrök egyikét szólaltatta meg. A francia rendőr elmondása szerint a szexuális célzatú támadásokat leggyakrabban a város északi részében, az arra közlekedő 2-es, 4-es és 13-as vonalakon követik el. Elmondta a nagy tekintélyű francia lapnak, hogy több mint 10 éve végzi ezt a feladatot és az elkövetők nyomasztó többsége észak-afrikai migráns. Az áldozatok között a nők mellett (az életkor nem számít) egyre gyakrabban férfiak is szerepelnek. A riportból döbbenetes dolgok is kiderültek: egy külön mobil applikációt fejlesztettek ki azok számára, akik nem akarnak egyedül utazni és másokkal együtt utaznának a veszélyes vonalakon, de előfordul olyan, hogy a szerelvények nem állnak meg a legveszélyesebb megállokban.

A fenti folyamatok alátámasztására felmérésekre is hivatkozik riportjában a Le Figaro:

  • Île-de-France-ban a nők elleni erőszakos cselekmények 43% -a tömegközlekedés során történik.
  • Franciaországban a női utasok 87% -a azt állítja, hogy szexuális zaklatták már utazás közben.