Teljesen nevetségessé tette magát Vona Gábor

Vona Gábor Székelyudvarhelyen
Vágólapra másolva!
A balliberális pártokat megelőzve rohant bocsánatot kérni az osztrákoktól Lázár János videója miatt Vona Gábor. A dolog pikantériája, hogy pártja 2016 januárjában még gázspray-ket osztogatott a járókelőknek, hogy meg tudják védeni magukat az illegális bevándorlókkal szemben. A szerda esti támadás fényében pedig teljesen lejáratta és nevetségessé tette magát a Simicska Lajos által megvett pártelnök. 
Vágólapra másolva!

A Jobbik elnöke Lázár János nagy port kavart Facebook-videója kapcsán azt nyilatkozta, hogy "a Jobbik méltatlannak és az osztrák-magyar kapcsolatokra nézve károsnak tartja" a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd este megjelent, azóta a Facebook által cenzúrázott, vagyis törölt bécsi videóját. A kisfilm miatt a Jobbik elnöke egyúttal bocsánatot kért az osztrákoktól.

A néppártosodás után talán már meg sem lepődünk azon, hogy kicsivel több, mint két évvel ezelőtt jobbikos politikusok és szimpatizánsok még

azért utaztak ki Bécsbe, hogy gázspray-ket osztogassanak a járókelőknek:

Ebben a másfél éve készült interjúban pedig még Vona Gábor is rossz példának tekintette Bécset a muszlimok miatt. Az újságírónak arra a kérdésére, hogy mennyire kell félni az Európa összlakosságának 6-7 százalékát kitevő iszlám vallású emberektől, a Jobbik elnöke azt válaszolta: Ez főképp a nagyvárosokban van jelen egyébként, a vidéki falvakban, kisvárosokban ez a probléma jóval kisebb. De ha valaki jár Brüsszelben, Bécsben, Berlinben vagy más nyugati nagyvárosban az már láthatja, hogy a helyzet azon a határon van, ami nem biztos, hogy kezelhető. Szerintem van egy érzékeny határ, hogy egy többségi társadalom hány százaléknyi idegen kultúrájú személlyel tud együtt élni. Ha ez 10-15 százalék fölé nő, akkor ez olyan irányt vesz, hogy elindul egyfajta versengés - mondta akkor Vona.

Vona Gábor tehát egy jó magasat köpött a levegőbe, majd pedig aláállt. A Simicska Lajos által megvett Jobbik elnöke a szerda esti bécsi késeléses támadás után pedig teljesen nevetségessé vált, szélkakas porszívóügynökként húzta a fejére a csörgősapkát.