Hadházy Ákos utcára küldené a szomszédját

Hadházy Ákos
Budapest, 2018. február 19. Hadházy Ákos, az LMP képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 19-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Különböző módokon próbált hozzájutni nyugdíjas szomszédja lakásához Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke néhány éve vetett szemet az idős férfi lakására, a nyugdíjas azonban nem volt hajlandó eladni az ingatlant. Hadházy ezért – a szomszéd szerint – éveken át sanyargatta őt. Jelenleg kórházban ápolják a férfit válságos állapota miatt – derítette ki a TV2  hírműsora, a Tények. 
Vágólapra másolva!

Válságos állapotban fekszik a szekszárdi megyei kórházban az a nyugdíjas férfi, akit az LMP-s Hadházy Ákos akart elüldözni – hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

A zöldpárt társelnöke éveken át ellehetetlenítette a 69 éves szomszédját, hogy megszerezze annak lakását.

Volt arra is példa, hogy Hadházy elzárta a vízvezetéket szomszédjánál, így a nyugdíjas másfél éven keresztül az udvarról hordta a vizet egy vödörben.

Hadházy még korábban vetett szermet a szomszédja, Acsádi Róbert lakására, mivel a háromlakásos társasházban csak két ingatlan volt az LMP-s szélkakas tulajdonában. Hadházy először eltartási szerződéssel próbálkozott, ám Acsádi elutasította az ajánlatot. Hadházy ezután felújította a társasház tetőszerkezetét, mintegy két és fél millió forintért.

Később, lakógyűlési határozatra hivatkozva, arra kötelezték Acsádit, hogy a tulajdoni hányadnak megfelelően fél millió forinttal járuljon hozzá a javítási költségekhez.

Ezt az összeget pedig két héten belül kellett volna előteremtenie.

Hadházy Ákos, az LMP társelnökének semmi sem szent. Teljesen ellehetetlenített egy idős, szegény nyugdíjas bácsit Forrás: MTI/Kovács Tamás

A nyugdíjas korábban a TV2-nek elmondta, hogy szerinte Hadházy mindenképpen meg akarta szerezni az ő tulajdonrészét is, ezért újította fel az egyébként jó állapotban lévő tetőt. Szerinte a politikus tudta, hogy a 69 éves férfi egyébként sem tud fizetni. Hadházy végül pert indított és elérte, hogy Acsádi nyugdíjából részletekben vonják le a tető javításának rá eső költségeit, valamint a perköltséget.

A politikus az első adandó alkalommal végrehajtást kért, felbecsültette az ingatlant, és azt akarta, hogy bocsássák árverésre. Acsádi kifogást emelt ez ellen, és részletfizetést kért, amit jóváhagytak.

A szerencsétlenül járt nyugdíjasnak emiatt a havi 70 ezer forintos nyugdíjából 27 ezret vonnak le, lehetetlen helyzetbe hozva őt.

Azt mondta, előfordul, hogy tűzifára sem telik, ezért egész nap fagyoskodnia kell.