Morvai Krisztina ott lesz a Békemeneten, és mindenkit a részvételre buzdít

A parlament alakuló ülése, Gaudi-Nagy Tamás és társai a földtörvény ellen tüntetnek, Morvai Krisztina társaságában
Vágólapra másolva!
Attól tartok, ez lenne az utolsó alkalom, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne – mondta a Magyar Idők megkeresésére Morvai Krisztina.
Vágólapra másolva!

A Jobbik 2014-es európai parlamenti listavezetője nemrég otthagyta a pártot Vona Gábor politikája miatt. A független EP-képviselő a Magyar Időknek elmondta, hogy akik most hatalomra kerülhetnek az abszurd koordinált vagy csendben egyeztetett jelöltállítás révén, nyolc éven át brutálisan elfojtották a gyülekezési jogot. Ennek kapcsán egy történetet is felelevenített:

Hozzátette, hogy ugyanez várna azokra, akik a migrációpártiak hatalomra kerülése esetén az első tízezer betelepített miatt az utcán próbálnának tiltakozni. Ezért szerinte a következő öt hét és az április 8-i országgyűlési választás sorsdöntő lesz a magyarság számára.

Morvai Krisztina itt még a Jobbik színeiben. Csalódott a pártban, most a Békemeneten való részvételre buzdít. Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Legfontosabb tudnivalók a Békemenetről:

  • A rendszerváltás utáni legnagyobb hatású civil kezdeményezés, a jobboldali elhajlással nem vádolható, azóta megszűnt Népszabadság a 2012-es demonstrációról azt írta, hogy „a szombati békemenet volt a rendszerváltás óta az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb tüntetése."
  • Eddig hatszor, 2012. január 21-én, március 15-én, október 23-án, 2013. február 5-én, október 23-án és 2014. március 29-én tartottak békemenetet az Orbán-kormány melletti kiállásként.
  • Bayer Zsolt hirdette meg a következő békemenetet március 15-re.
  • A gyülekező 12 órától a Bem-szobornál kezdődik, a résztvevők innen vonulnak át a Kossuth térre, ahol közösen hallgatják meg Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.