Rogán Antal: Nincs kormányképes alternatíva

Fidesz kongresszus, Rogán Antal
Vágólapra másolva!
Ezt a gyenge ellenzéket kívülről nagyon könnyen tudják befolyásolni, és kívülről nagyon könnyen tudják egyirányba összerendezni - mondta Rogán Antal a Figyelőnek adott interjújában. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint nemzetközi szintéren történő támadások mögött azok az érdekcsoportok állnak, akiknek nem tetszik a magyar kormány politikája. 
Vágólapra másolva!

Nincs kormányképes alternatíva az ellenzéki oldalon Rogán Antal szerint. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Figyelőnek elmondta, "az ellenzéki pártok magukkal vannak elfoglalva nem az országgal. Nem az ország elé állítanak választási alternatívákat, hanem

egymáshoz képest nyújtanak alternatívákat."

Egy dolog azonban biztosan kirajzolódott Rogán Antal szerint, mégpedig az, hogy ha egy közös ügyről van szó, akkor minden ellenzéki párt egyoldalúan a kormánnyal szembe helyezkedik, csak hogy ellentmondjanak.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy "legyen az a népszavazás, a kerítésépítés és az alkotmánymódosítás elfogadása. Vagy például az Európai Parlamenttel vagy a Brüsszellel folytatott csaták. Mindig, mindenkor saját magunkra maradtunk. Ez egyvalamit mutat: ezt a gyenge ellenzéket kívülről nagyon könnyen tudják befolyásolni, és kívülről nagyon könnyen tudják egyirányba összerendezni."

Rogán Antal: Ezt a gyenge ellenzéket kívülről nagyon könnyen tudják befolyásolni Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kormány nem fog meghajolni

Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e újabb támadások nemzetközi szinten, azt felelte, hogy a támadások mögött azok az érdekcsoportok állnak, akiknek nem tetszik a magyar kormány politikája. "Ez egy sajtókampány, pontosan ugyanazok a nemzetközi orgánumok vesznek benne részt, akik például Trump elnököt is támadják. Ehhez nemzetközi intézmények és szervezetek is kapcsolódnak. Azok az erők állnak mögötte, akiket az elmúlt 8 évben a kormányzásunkkal megsértettünk.

Elsősorban azok, akiknek nem tetszik a bevándorláspolitikánk, másodsorban azok, akik komoly pénzeket veszítettek a rezsicsökkentés miatt. Harmadszor pedig azok a pénzügyi körök, akik szeretnék visszakapni a sok éven át fizetett bankadót."

Rogán Antal szerint azonban a kormány nem fog meghajolni ezen érdekcsoportok akarata előtt.

A Miniszterelnöki Kabinetirodár vezető miniszter beszélt az Elios-ügyről és a kampányról is.

A további részleteket a legfrissebb Figyelőben olvashatja.