Ezt mondta a lúgos orvos áldozata az ítélethirdetés után

2018.02.22. Lúgos orvos tárgyalás kúria renner erika bene krisztián
Így az ítélethirdetést már anélkül hallgathatta végig
Vágólapra másolva!
Nem lepte meg az ítélet, és már nagyon fáradtnak érzi magát. Szakember segíti, hogy fel tudja dolgozni a borzalmas támadást. Az ügynek viszont még nincs vége, hiszen a mai ítélet sem jogerős.
Vágólapra másolva!

- ezt mondta az ítélet után Renner Erika, vagyis áldozat, akit az ítélet szerint a volt kórházi vezető megtámadott.

A bíró ma a bizonyítékokra hivatkozva elmondta: a két gyerekét egyedül nevelő anya, Renner Erika kutyát sétáltatni indult, amikor az ajtóban elé ugrott egy bukósisakos, biciklismaszkos, kesztyűt viselő férfi. Megragadta a nyakánál, és betuszkolta a lakásába. Megkötözte, és egy injekciós tűt szúrt a combjába, ezzel elkábítva a nőt.

Azután levetkőztette, és egy maróanyaggal leöntötte a nemi szervét.

A kádba tette, lemosta, kamillával is letörölte, végül egy pokrócba csavarta. Mielőtt a férfi elmenekült, még kirabolta a lakást: kétszázötvenezer forint értékű elektronikai cikket vitt magával. Eltűnt az asszony két mobiltelefonja, és az egyik gyerek laptopja is. Az eszméletlen asszonyra a volt férje és új élettársa talált rá.

Renner Erika ma azt is mondta,

nagyon fáradtnak érzi magát, hiszen hosszú ideje folyamatosan - ahogy ő fogalmaz-, résen kell lenniük.

A nő reméli, most egy kis pihenés következik. Jelenleg is klinikai szakpszichológus foglalkozik vele, egészen a támadás óta. A szakember segít neki, hogy fel tudja dolgozni a történteket, de lezárni csak azután lehet, ha már nem kell nap mint nap a szörnyű támadással foglakoznia.

Ahogy azt közvetlenül az ítélet után az Origo megírta, kilenc évre ítélte a bíróság ma a támadót, Bene Krisztiánt, az indoklás szerint testi sértés, személyes szabadság korlátozása, magánlak megsértést, és okiratokkal való visszaélés miatt.

Forrás: Csudai Sándor - Origo

A mai tárgyaláson a bíró kijelentette, hogy a támadónak mindenképpen olyan személynek kellett lennie, aki ismerte Renner Erikát.

A nő azért nem ismerhette fel a férfit, mert sokkhatás érte őt.

Emellett azt is elmondta a bíró, hogy a támadó nem kérdezte meg, hogy van-e még valaki a lakásban, a kutya nem ugatta meg. Ezek azt bizonyítják, hogy nemcsak a nőt magát, de a napi rutinját és a lakását is ismernie kellett a támadónak.

A bíró az ítélet indoklásában arról is beszélt, hogy egyértelműen megdőlt a volt kórházvezető alibije. A helyszínbejárásról készült felvételnél az orvost igazoló tanúk vallomása ellentmondásos volt, és így a szavahihetőségük megkérdőjeleződött.

Ellenben azt is hozzátette, hogy Renner Erika

szavahihetősége mindvégig megmaradt,

vallomásában soha nem volt ellentmondás, és nem nevezte meg Bene Krisztiánt a támadójaként.

Forrás: Csudai Sándor - Origo

Az indoklásban szó esett arról is, hogy a nőnek beadott injekcióban Midazolam és Ketamin volt, melynek együttes használatához, az izomba adáshoz, a nő testsúlyához kimért mennyiséghez orvosi szaktudás kellett. Mivel a támadás után a férfi otthonában házkutatást tartottak, amely során találtak egy, a NAV által küldött, és 2013. január és március között Renner Erikának címezett levelet, a bíróság szerint bizonyított, hogy az orvos be tudott jutni a nő házába, esetleg a lakásába.

Az ítélet indoklása után az ügyész a kiszabott büntetés súlyosításáért, míg az ügyvéd felmentésért, vagy legalább hatályon kívül helyezésért jelentett be fellebbezést. Vagyis a mai ítélet nem jogerős.

Bene Krisztián és védője kérte az orvos előzetes letartóztatásának a megszüntetését is. Azzal érveltek, hogy a férfi az 5 éves ügy folyamán végig együtt működött mind a rendőrséggel, mint a bírósággal, valamint azzal, hogy fontos a kapcsolattartás a családjával, ezért szerintük nem áll fenn a szökés veszélye.

A bíróság egy, körülbelül félórás tanácskozás után ezt elutasította. A lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián ezért a jogerős ítéletig előzetes letartóztatásban marad.