Azért nem vitette kórházba fiát, mert az pénzbe kerül

Vágólapra másolva!
Nem gondoskodott fiáról egy balmazújvárosi férfi, ezért kellett meghalnia a fiúnak a bíróság szerint. Ezért ítélték ma el az apát, aki többek között a fiú halála előtt azt mondta, azért nem viteti kórházba gyerekét, mert az pénzbe kerül.
Vágólapra másolva!

A bíróság szerint a fiúnál 15 évesen jelentkeztek először derékfájdalmak. Onnantól kezdve sem tanulni, sem dolgozni nem tudott, szülei gondoskodtak róla. Az anyja halála után apja, látta el a fiút, akinél 2011-ben gyógyíthatatlan gerincbetegséget, Bechterew-kórt diagnosztizáltak.

A fiút gyakorlattal rendelkező keresztanyja – hosszas rábeszélés után - napi rendszerességgel
látogatta.

Három hónap múlva azonban a fiú közölte, hogy nem hajlandó folytatnia gyógytornát. Kezelésekre nem járt, egészségi állapota egyre romlott. Egy idő után már az ágyat sem tudta elhagyni.

A fiú anyai féltestvére ugyanabban a balmazújvárosi házban lakott, ahol ő, ő látta el ebéddel a fiatal fiút. Reggelijéről és vacsorájáról az apa gondoskodott, de fia a mosdatást is csak neki engedte meg.

Az apa azonban nem használt sem ágytálat, sem pelenkát, így rövidesen meglehetősen rossz higiénés
körülmények alakultak ki a házban.

A fiú kedélye is rohamosan romlott, magába fordult és megtiltotta, hogy látogassák.

Az apa sem fia megfelelő gondozásáról, sem táplálásáról nem gondoskodott, így a mozgásra és önellátásra képtelen fiú lefogyott, alultáplált lett. A teste nagy felületén komoly felfekvések keletkeztek, de az apa sem orvoshoz, sem kórházba nem vitte.

Az egyik nap hajnaltól félrebeszélt, kiabált. Féltestvére arra kérte a fiú apját, hogy hívjanak orvost, ettől azonban a férfi határozottan elzárkózott.

Kora este a fiú születésnapjára rokonok érkeztek. Amikor meglátták, hogy milyen állapotban van, egyikük orvost, az orvos pedig mentőt hívott, akik be akarták vinni a fiút a kórházba. Az apa azonban azt mondta:

A mentősök közben hívták rendőröket, végül az apa akkor egyezett bele, hogy kórházba vigyék a fiát, amikor meglátta őket.

A fiún már a kórházban sem tudtak segíteni, négy nap múlva meghalt.

A bíró szerint egyértelmű, hogy a fiú nem kapott megfelelő ellátást, és a higiéniás körülmények sem voltak megfelelőek.

Az orvosszakértő szerint hónapokig tartott, amíg a fiú ilyen állapotba került.

Az apát ma öt év fegyházra ítélték.