A Fidesz harcolni fog az ENSZ migrációs csomagja ellen

Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
a kormány nem vonja vissza a "Stop Soros" törvényjavaslat-csomagot - jelentette ki az Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ENSZ menekültügyi főbiztosságának budapesti képviselete előtt megtartott szombati sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Rupert Coleville, Az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője pénteken azt nyilatkozta, hogy a Stop Soros törvénycsomag indokolatlanul korlátozza az egyesülési szabadságot és aggasztó folytatása a magyar kormány támadásának az emberi jogok és a civil szféra ellen.

A Fidesz úgy látja, hogy az ENSZ migrációs csomagjából

visszaköszönnek a "Soros-tervből" már jól ismert javaslatok

- közölte a politikus.

Hidvéghi Balázs elmondta: azt üzenik az ENSZ-nek, hogy a magyar emberek nem kérnek a terroristákból, a migrációt szervező civilekből és

elutasítják az ENSZ migrációs csomagját.

A Fidesz pedig a magyar emberek mellett áll - tette hozzá.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Forrás: MTI/Kallos Bea

Az ENSZ migrációs csomagjából

Soros György gondolkodásmódja tükröződik:

miszerint a migráció jó dolog, minden országnak vállalnia kell egy betelepítési programot és ennek szervezésébe be kell vonni civil szervezeteket - sorolta. Pont ez az "őrült gondolkodásmód" vezetett oda, hogy az elmúlt években több ezer potenciális terrorista jött Európába, ami veszélyezteti az európai emberek biztonságát - hangsúlyozta Higvéghi Balázs.

Arra az újságírói felvetésre, miszerint az MSZP és a DK jogi képviseletét korábban többször ellátó, csalással vádolt Czeglédy Csaba indulni készül a választásokon, a kommunikációs igazgató azt mondta: ez annak bizonyítéka, hogy

a baloldal pártjaiba beférkőzött a bűnözés és az alvilág.


Ugyancsak újságírói kérdésre reagálva közölte, hogy a Fidesz felkészült a választási kampányra, amelynek során a közös munka folytatásához kérnek felhatalmazást a választóktól. Ellentétben az ellenzékkel, amely az ország helyett csak saját magával van elfoglalva. Csupán egy kérdésben "fúj egy követ" a bevándorlás pozitív megítélésében - jelentette ki.

Hozzáfűzte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapra tervezett évértékelője egyben a Fidesz kampánynyitójának is tekinthető.

Az Elios-ügyet firtató kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy az nem kötődik a miniszterelnök vejéhez, sokkal inkább Simicska Lajoshoz.