Feljelentették az asszonyverő, családját terrorizáló Juhász Pétert

Együtt sajtótájékoztató, Juhász Péter
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette a felperes, Juhász Péter, jóhírnévhez és magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát azzal, hogy 2018. február 15. napján a www.origo.hu oldalon „Feljelentették az asszonyverő, családját terrorizáló Juhász Pétert" címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt ver, a családját terrorizálja, továbbá valótlanul híresztelte, hogy a felperes ellen családon belüli erőszak, súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése vagy kiskorú veszélyeztetése miatt feljelentést tettek.

Juhász Péter hazugságokkal és rágalmakkal védekezett, majd elismerte, hogy megverte élettársát. Súlyos büntetés várhat rá.

Feljelentés érkezett az ügyészséghez Juhász Péter, az Együtt elnökének bántalmazási ügye miatt.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-vel azt közölte, egy magánszemély tett feljelentést az ügyben a Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészségre.

Juhász Péter Forrás: Csudai Sándor - Origo

Mivel a feljelentés adatai alapján a nyomozás elrendelése vagy a feljelentés elutasítása kérdésében nem lehetett megnyugtatóan állást foglalni, a kerületi ügyészség a feljelentés kiegészítését rendelte el, és annak teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg - közölték. Hozzátették, a feljelentéskiegészítés határideje 15 nap, ami indokolt esetben további 15 nappal meghosszabbítható, írja az MTI.

Feltehetően családon belüli erőszak, súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése vagy kiskorú veszélyeztetése miatt tehettek feljelentest.