Szigorította a kormány a Stop Sorost, az ellenzéknek színt kell vallania

Soros György SZEMÉLY Foglalkozás üzletember elnök FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia TÁRGY MŰSZAKI ESZKÖZ mikrofon SZELLEMI TEVÉKENYSÉG beszél MOZOG gesztikulál Brüsszel, 2014. november 7.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fun
Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésű konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Vágólapra másolva!
Szigorúbb lett a kormány által az Országgyűlésnek benyújtott Stop Soros törvénycsomag - jelentette be Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. A szigorítás értelmében a belügyminiszternek kötelezően nemzetbiztonsági vizsgálatot kell elrendelnie a migrációt szervező szervezetekkel szemben. A törvény kétharmados módosítást igényel, vagyis az ellenzéknek színt kell vallania: Soros érdekeit képviseli vagy a magyar emberekét.
Vágólapra másolva!

A kormány benyújtotta a Stop Soros törvénycsomagot a parlamentnek – jelentette be Tuzson Bence. A korábbiakhoz képest sokkal szigorúbb törvény kerül a parlament elé.

Magyarországból olyan országot szeretnénk, ami nem bevándorlóország,

ezért van szükség erre a törvényre – tette hozzá. A szigorúbb módosítások a több mint 600 javaslat után születtek meg - hangsúlyozta a politikus.

Tuzson Bence elmondta, hogy nem regisztrációhoz, hanem engedélyhez kötöttséget ír elő a törvény. Mostantól csak belügyminiszteri engedéllyel lehet migrációt szervezni – mondta a politikus. Magyarországon bevándorlást finanszírozni és szervezni csak engedély birtokában lehet majd – mondta Tuzson. Ennek a törvénynek vannak kétharmados részei, így az ellenzéki támogatás is szükséges. Arra hívta fel az országgyűlési képviselőket Tuzson Bence, hogy támogassák a javaslatot.

A korábbiakhoz képest szigorúbb lett a Stop Soros! Forrás: MTI/EPA/POOL/Olivier Hoslet

Kétharmados rész

A belügyminisztériumi engedély csak nemzetbiztonsági vizsgálat után lesz kiadható – ezt már Völner Pál mondta. Ehhez kétharmados törvényt kell módosítani, hogy a BM vezetője elrendelhesse a nemzetbiztonsági vizsgálatot. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára elmondta, hogy

aki nem kér engedélyt, és úgy folytat bevándorlásszervező tevékenységet, annak az ügyészség törli az adószámát, vagy később törölhetik a szervezetet.

Völner Pál elmondta, változatlanul megmaradt a 25 százalékos illetékfizetési kötelezettség a külföldi támogatások után. A távoltartás eddig ismert szabályai sem változnak – tette hozzá.

Tuzson: A migrációt meg kell állítani

Szó sem lehet a Stop Soros törvénycsomag visszavonásáról - jelentette ki korábban Tuzson Bence. Hangsúlyozta: a migrációt meg kell állítani, és meg kell fékezni azon szervezeteket, amelyek támogatják vagy szervezik azt. Az államtitkár kijelentette: tipikusan Soros György által finanszírozott szervezetek akarják visszavonatni az előterjesztést, a többi között a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, a Transparency International vagy a Magyar Helsinki Bizottság.

Tuzson Bence hangsúlyozta: a tervezetről szóló társadalmi vita keretében

több mint hatszáz érdemi véleményt kapott a kabinet,

többségük támogatja a csomagot, vagy még szigorítana is azon. Az észrevételekben a többi közt a 25 százalékos határvédelmi illeték megemelését kezdeményezik akár 150 százalékra, valamint a büntető törvénykönyv szigorítását, vagy azt, hogy az érintett szervezetek csak magyar bankoknál vezethessék számlájukat. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára rámutatott: a Magyar Helsinki Bizottság a csomagot bírálva odáig ment, hogy kártékonynak nevezte a kormány szándékát az emberek megvédésére és az uniós kötelezettségek teljesítésére.