Hallgatnak a balliberális nőszervezetek Juhász Péter asszonyveréséről

Együtt sajtótájékoztató, Juhász Péter
Vágólapra másolva!
Mélyen hallgatnak Juhász Péter, az Együtt elnökének bántalmazási ügyéről a máskor mindig oly hangos balliberális nőszervezetek. Juhászról a hétvégén derült ki, hogy terrorizálta, fizikailag és verbálisan is bántalmazta volt élettársát. A Tények vasárnapi adásában bemutatott gyámhatósági dokumentumok szerint Juhász Péter brutálisan megütötte gyermekei édesanyját. Kegyetlenül bántotta, amikor a nő menstruált, akkor sem hagyta békén, amikor az asszony tiszta vér volt. Juhász Péter először - szokásához híven - hazudozni kezdett, mindent tagadott, fenyegette, rágalmazta három gyerekének az édesanyját, majd az Indexnek elismerte, hogy megverte az asszonyt. Ahogy fogalmazott: egy órán át dulakodtak, és elképzelhető, hogy közben az asszony megsérült. Az Együtt sem határolódott el a pártelnökétől, továbbra is a helyén maradhat. És az ellenzéki propagandamédia is hallgat - vagy megpróbálják az asszonyverő, bukott politikust mentegetni.
Vágólapra másolva!

Juhász Péter brutálisan megütötte gyermekei édesanyját. Ahogy azt már a Tények leleplező riportja után megírtuk: a gyámügyi papírok szerint a megalázott, megvert asszony a balliberális politikus felfoghatatlanul gyáva akciójakor

éppen „menstruált, ruhástul bőgött, térdig véres volt", aminek következtében nem tudott felkelni.

Az ép ésszel felfoghatatlan jelenetsorok között kirajzolódik Juhász valódi énje: az ellentmondást nem tűrő, gátlástalan, hatalomcentrikus, ugyanakkor sikertelen politikus képe, aki a nők elleni erőszaktól sem riad vissza, ha a pillanatnyi helyzete úgy kívánja.

Hallgatnak a nőszervezetek

Juhász Péter botrányos ügyével kapcsolatban elsőként az Együtthöz fordultunk, hogy tervezik-e, hogy felfüggesztik a pártelnököt, vagy pedig lemondásra szólítják föl. Választ cikkünk megjelenéséig nem kaptunk.

Megkerestük azokat a nőszervezeteket, amelyek

korábban minden egyes, nagy nyilvánosságot kapott botrányos eset után tiltakoztak, vagy éppen tüntetést szerveztek

az érintett munkahelye vagy háza elé. Azt tudakoltuk a női jogvédő alapítványoktól, civil szervezetekről, hogy szerintük helye van-e a közéletben Juhász Péternek, és le kellene-e mondani a pártelnöki tisztségéről. Ezek a baloldali-liberális oldalhoz szorosan kötődő szervezetek eddig még nem szerveztek tüntetést Juhász budai villája elé.

A nőszervezetek hallgatnak Juhász Péter bántalmazási ügyéről Forrás: Csudai Sándor - Origo

Küldtünk levelet a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületnek (NANE), a Patent Egyesületnek, a Magyar Nők Szövetségének, a Női Érdek nevezetű szervezetnek, az Anyaoltalmazó Alapítványnak, a Nőkért Egyesületnek, valamint az Oltalom Alapítványnak. Cikkünk megjelenéséig válaszra egyedül az Oltalom Egyesület méltatott minket, de ők sem a kérdésünkre válaszoltak, hanem inkább személyeskedtek.

Juhász Péter botrányos ügyével kapcsolatban Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét–frakcióvezetőjét is kerestük, de telefonját egyelőre nem vette fel. Ő gyakran megszólalt hasonló kérdésekben.

Nem tudják kontrollálni a viselkedésüket

Mindig érdekes jelenség, hogy egy adott magatartás mögött milyen szándékok húzódnak meg, így többek között, hogy az agresszió mögött milyen jelenségek állnak - erről már Makai Gábor, klinikai szakpszichológus-pszichoterapeuta beszélt az Origónak. A szakember Juhász Péter esetét nem kommentálta, mert nem ismeri a hivatalos iratokat. Általánosságban fogalmazva azt mondta: ha valakit az akarata ellenére manipulálnak, vagy olyan tevékenységre köteleznek, amit ő nem szeretne végrehajtani, az egyértelműen agresszió. Az agresszió leggyakoribb oka, hogy a támadó így akarja kényszeríteni partnerét arra, hogy az akarata szerint cselekedjen - tette hozzá.

Úgy látja, van az agressziónak egy társadalmilag elfogadott aspektusa, ami a sportban vagy a munkahelyi versengésben jelenik meg.

A szakember arról is beszélt, hogy sok embernek az agresszió, mint problémamegoldó eszköz teljesen átlagossá válhat. Így kialakulhat az, hogy ha valaki egy adott helyzetben agresszív, akkor az élet minden területén agresszív lesz - mondta Makai Gábor. Ezek az emberek nem tudják kontrollálni a viselkedésüket, és ez mindenki számára hátrányos lesz, akik a környezetükben élnek - zárta szavait.

Terror és bántalmazás

Juhászról Péterről a hétvégén derült ki, hogy terrorizálta, fizikailag és verbálisan is bántalmazta volt élettársát. A Tények vasárnapi adásában bemutatott gyámhatósági dokumentumok szerint Juhász Péter brutálisan megütötte gyermekei édesanyját. A házban a gyerekeire veszélyes közegészségügyi viszonyok voltak. Családját éveken át terrorizálta.
A gyámügyi dokumentumok szerint a balliberális politikai elit ünnepelt sztárja úgy megverte volt élettársát, hogy az asszony fel sem tudott kelni. A gyámügyi papírokból az is kiderül, hogy Juhász nagyfokú anyagi bizonytalanságban tartotta élettársát és a gyerekeket, vagyis azt hazudta nekik, hogy nincs pénzük. Pedig állandóan pénzt tarhált az interneten és más fórumokon.

Ebben a luxusvillában lakik Juhász Péter, potom 400 ezer forint bérleti díjat fizet Forrás: Pesti Srácok

Az Együtt elnökéről az is kiderült, miközben folyamatosan támogatásokért koldul és a családjának a gyámügyi jelentések szerint anyagi bizonytalanságot hazudik, aközben továbbra is luxuskörülmények között él. Juhász az I. kerületi Aladár utca egyik villaépületében bérel lakást, potom négyszázezer forintért, és luxusautókkal közlekedik.