Már a szocialista vezetők is alázzák Karácsony Gergelyt

Vágólapra másolva!
Miniszterelnök-jelöltet előbb találnak, mint falusi kanászt - ezt mondta a Civishír internetes portálnak Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arról, hogy miért Karácsony Gergely lett a párt miniszterelnök-jelöltje. Eddig elsősorban Gyurcsány Ferenc pártja, a DK és a hozzájuk köthető blogok gyalázták Karácsonyt, most már az is kiderült, mit gondol róla a szocialista pártvezetés. Pontosabban, folyosói beszélgetésekben eddig is hallottuk, hogy néhány MSZP-vezetőtől eltekintve mit gondolnak Karácsonyról a szocialisták, de most a párt második embere ironizált a Gyurcsány közeléből indult listavezetővel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Amikor a Civishír megkérdezte Gőgöst, miért nem sikerült saját miniszterelnök-jelöltet találni, az MSZP második embere meghökkentően lekicsinylően beszélt Karácsonyról. Gőgös kipróbált és ravasz politikus, úgy alázta meg Karácsonyt, hogy esélye sincs érdemben tiltakozni. Egyetlen mondatban hasonlította Karácsonyt egy kommunista tanácselnökhöz és egy falusi kanászhoz.

- Mikor meghalt a falunkban a tanácselnök, apám jött, nagy baj van. Szegény Lajos, oda van, most mi lesz? Nagyapám a levest kanalazva csak annyit mondott: kanászt nehezebben találunk - mondta Gőgös.

Nagyon nem is kell a sorok között olvasni: a szocialista vezetők akkora szerepet szánnak Karácsonynak, mint a kommunista diktatúra dróton rángatott falusi tanácselnökeinek. Disznópásztornak mindenesetre Karácsony már nem elég képzett, Gőgös szerint. A szellemes és a mezőgazdasághoz értő politikus hírében álló Gőgös Zoltán ironikusan kétértelmű mondatával tökéletesen megmutatta, mit gondol az MSZP Karácsony Gergelyről.