Egy kőbányai garázsban működő droglabort számoltak fel

Vágólapra másolva!
Egy kőbányai garázsban berendezett droglabort számoltak fel a rendőrök szeptemberben. A nyomozók 17 ezer darab extasyt, 1 kilogram speedet, 127 gramm kokaint foglaltak le, és 12 ember ellen javasolnak vádemelést.
Vágólapra másolva!

A kőbányai droglabort szeptember 22-én számolták fel a rendőrök, a nyomozók a helyszínen M. Pétert és bűntársát kokainfogyasztás közben érték tetten - írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a garázsban

17.000 darab MDMA-hatóanyagú extasy tablettát, 1 kilogramm speedet és 127 gramm kokaint,

valamint a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat, eszközöket, illetve a drog porciózásához használt mérleget, fóliákat találtak és foglaltak le.

- A nyomozás során a rendőrök a bűnszervezetet felszámolták, további 10 személyt fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként - írja a police.hu. Az adatok szerint a csoport tagjai 2016 áprilisa és szeptembere között körülbelül

38.000 extasy tablettát, 254 kilogramm speedet, és 3.676 gramm kokaint adtak el Magyarországon.

A rendőrök a gyanúsítottak otthonaiban tartott házkutatások alkalmával lefoglaltak 5,5 millió forint készpénzt, 4 luxus-járművet és különböző értéktárgyakat 30 millió forint értékben, továbbá több ingatlant is zár alá vettek, 100 millió forint értékben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást a napokban befejezte, és az ügy iratait a bűnszervezet 12 tagjával szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.