Szél Bernadett afgán szakértője megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon

Szél Bernadett, LMP
Budapest, 2017. november 6. Szél Bernadett, az LMP egyik vezérszónoka a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről, az LMP által kezdeményezett vitanapon az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 6-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Megdöbbentőnek tartja a Fidesz és a KDNP, hogy az LMP-s Szél Bernadett által javasolt egyik szakértő megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. A Fidesz-KDNP szerint az afgán szakértő kifejezetten veszélyt jelent a magyar emberek és a nemzet biztonságára.
Vágólapra másolva!

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján - a kormánypártok álláspontját tolmácsolva - kiemelte:

A politikus hozzátette: a bizottság első kézből értesül az ország biztonságát, rendjét fenyegető veszélyekről, titkos információkról és a szolgálatok tevékenységéről.

Szél Bernadett Forrás: MTI/Kovács Attila

Értékelése szerint a

szakértőnek javasolt afgán állampolgár az egyik legradikálisabb bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt,

ez kifejezetten veszélyt jelent a magyar emberek és a nemzet biztonságára.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal is megállapította a kockázatokat, ezért elutasította a szakértőre vonatkozó kérést - ismertette Hollik, azt kérdezve:

Szél Bernadettnek be kell fejeznie a mellébeszélést, és választ adni arra, milyen szempontok alapján választotta ki az illetőt - hangsúlyozta a képviselő, aki azt is bírálta, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltje nem fogadta el a szolgálatok által megállapított kockázatokat, hanem még fellebbezett is.

A KDNP-s politikus közölte:

az eset megerősítette abban, hogy Szél Bernadett jelenléte nem túl szerencsés azon a nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amikor a Soros-hálózatok nemzetbiztonsági kockázata lesz napirenden.