Nem törődött a gyerekeivel, és hagyta, hogy a barátja kínozza, verje őket

2018.01.11. 15:58

Teljesen elhanyagolta gyerekeit egy budapesti nő. Nem voltak rendes ruhái, sem a 3 éves kisfiának, sem a másfél éves kislányának. Többször bezárta őket a spájzba, ha átjöttek szórakozni a barátai. Ráadásul a gyerekeket rendszeresen verte a nő új barátja.

A vádirat szerint a gyerek anyja, és új párja három hónapig éltek együtt. Ezalatt teljesen elhanyagolták a nő gyerekeiét: nem vettek nekik megfelelő ruhát, nem fürdették őket, és a minimális higiéniai körülményeket sem biztosították.

A vád szerint a két gyereket többször bezárták a spájzba, vagy egy szobába azért, hogy ők a barátaikkal zavartalanul tudjanak inni és szórakozni. Ilyenkor a zenét is felhangosították, hogy ne hallják a kisgyerekek sírását.

A nő élettársa a vád szerint rendszeresen verte is a gyerekeket. Több zúzódás is volt rajtuk. Volt olyan is, amikor a férfi a kisfiút olyan forró vízben fürdette, hogy azzal a gyereknek bőrsérüléseket okozott.

A bántalmazásokról az anya tudott, de nem védte meg a gyerekeit.

A nő végül – úgy, hogy a kislányon ekkor is sérülések nyomai voltak – beadta egy budapesti gyermekotthonba és az ideiglenes elhelyezésüket, illetve nevelésbe vételüket kérte.

Az ügyészség mindkettejük ellen letöltendő börtönt kért, és azt, hogy szüntessék meg az anya szülői felügyeleti jogát.