Mulatós zenét hallgathatott a pásztói nő, miután megölte gyerekét

2018.01.11. 17:28

Mulatós zenéket posztolt ki a közösségi oldalára az a nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte, aztán feldarabolta újszülött kisbabáját. A helyiek felháborodtak, és dühös hozzászólásokkal árasztották el az oldalt. Gazdag Enikő pszichológus szerint sokkos állapotba kerülhetett az anya a gyilkosság után. 

Hétfő este egy újszülött maradványaira bukkantak Pásztón. Az anya ölte meg a gyanú szerint a csecsemőt, aztán feldarabolt testét és szétszórta a folyóparton.Gazdag Enikő pszichológus, pár- és családterapeuta szerint az ilyen esetekben gyakran előfordul, hogy traumatizált múltja van az anyának, például egy szigorú, agresszív apa.

Forrás: Steinmetz Anikó

De az is lehet, hogy a férje volt agresszív és erőszakos, aki nem akart már több gyereket a családba, ezért is titkolhatta a terhességet- mondja a pszichológus. Előfordulhat, hogy a terhesség egyéjszakás kalandból, vagy szexuális erőszak után alakul ki, ez alapból meghatározza a kilenc hónapot.

Sok helyi szerint a nő nem a párjától lett terhes, aki egyébként néhány hónapja jegyezte volna el, hanem egy másik férfitól.

Fél, retteg, a környezete lehet, hogy sejt valamit, de nem mondanak semmit. Gyakorlatilag asszisztálnak ehhez- mondja Gazdag Enikő. Inkább kisebb településeken szokott előfordulni hasonló szörnyűség, ahol tényleg szégyen, ha valaki félrelép. Magába zárja az anya, retteg, és ahogy közeledik a szülés egyfajta pánik reakciót él át- magyarázza tovább a pszichológus. Az asszonynak valószínűleg pillanatnyi elmezavara volt, ha ő ölte meg az újszülöttet, nem pedig halva született. Miután végzett a csecsemővel sokkos állapotba kerülhetett, ilyenkor próbálnak úgy élni, mintha misem történt volna, ez egy pszichotikus állapot- teszi még hozzá Gazdag.

Ahogy már megírtuk, a gyilkosság úgy derült ki, hogy egy kutya bevitte a gazdája házába az újszülött levágott fejét.

Sokak szerint nem csak az anya vett részt a gyilkosságban, hanem a szeretője is, a gyerek apja. Egy helyi lakos szerint a nő szeretője a férjének a barátja, és a városban lakik, ezért is titkolták el a kapcsolatukat és a terhességet.

A nőnek három gyereke van, akik közül a legidősebb végignézhette, ahogy anyja megszüli a féltestvérét. Az anyát nem sokkal a holttest megtalálása után elfogták a rendőrök és emberölés miatt indítottak ellene eljárást.