Elítélhetik VV Fanni gyilkosát holttest nélkül? – Itt a válasz

Vágólapra másolva!
Ha valóban megölték VV Fannit, akkor is elítélhető a gyilkos, ha nem is találják meg a holttestét. Igaz, ez nem lesz egyszerű. Közben a lány családja már csak arra gondol, hogy tisztességgel végső búcsút vehessenek a lánytól.
Vágólapra másolva!

Közel két hónapja tűnt el otthonából az egyik valóságshow-ban ismertté vált VV Fanni. A rendőrség az első napokban eltűnésként kezelte az ügyet, egy héttel később aztán elfogtak egy férfit, akit azonban már gyilkossággal gyanúsítanak. A férfi korábban a dunaújvárosi helyi választáson MSZP-s színekben indult, és

a térfigyelő kamerák rögzítették, ahogy az ölében leviszi a házból az élettelen lányt, aki akkor már valószínűleg halott volt.

A férfi bérelt

kocsija csomagtartójába tette a lányt, aztán elindult. Mint a héten kiderült, bejárta vele az egész országot. Ezt a rendőrök a férfi autójának GPS-éből, illetve a térfigyelő kamerák felvételeiből tudják.

Ahogy azt is, hogy a lány holtteste négy napig lehetett az autóban. A holttestet továbbra sem találják.
Pedig a médiában megjelent információk szerint minden helyet, ahol a férfi megfordulhatott átkutatnak a rendőrök.

Hogyan lehet így bárkit elítélni

Az ügy bizonyos elemeiben kísértetiesen hasonlít a 90-es elején eltűnt Farkas Helga esetére.

A fiatal lányt elrabolták, és nagy valószínűséggel meg is ölték. A holtteste azonban soha nem került elő.

Egy embert azonban így is elítéltek, csakhogy nem gyilkosságért, hanem mindössze személyes szabadság megsértéséért és zsarolásért. Vagyis gyilkosságért nem. A férfi 10 évet kapott.

– ezt már az általunk megkérdezett ügyvéd mondja.

Vagyis lefordítva VV Fanni esetére: ha a lányt valóban meggyilkolták, de soha nem kerül elő a holtteste, akkor is elítélhető például az a férfi, akit most a gyilkossággal gyanúsítanak. Ez persze nem egyszerű, hanem nagyon is bonyolult.

Borbély Zoltán azt is mondja,

Megint csak visszatérve VV Fanni esetére, a gyilkossággal gyanúsított férfi nem tett vallomást. Igaz, ha valóban ő gyilkolt, nagy valószínűséggel azt is tudja, hogy hol a holttest.

Borbély Zoltán egy extrém példát is említ:

Borbély úgy véli, hogy az ugyancsak nehezíthet vagy ellehetetleníthet egy bizonyítást, ha lehetetlen megállapítani, hogy a gyilkosság mikor vagy hol történt. Erre egy több évtizeddel ezelőtti esetet említ: egy Magyarországon tanuló külföldi diák a vád szerint meggyilkolt egy magyar lányt, féltékenységből halálra szurkálta. Csakhogy a holttest mellett nem voltak vérnyomok, márpedig egy ilyen gyilkosságnak óriási vérnyomot kellett volna hagynia. Az akkori időszakban nem volt hullahőmérő, és nem tudták, hogy az egész mikor történt. A gyilkossággal vádolt férfit végül fölmentették.

Már tudják, hogy nem él

VV. Fanni szülei azonban biztosak abban, hogy lányuk meghalt. Ezt erősíti a család ügyvédjének a nyilatkozta. Lichy József a Blikknek azt nyilatkozta:

Ami biztos, hogy a rendőrség továbbra is nyomoz.