Cipősdobozban hordta a tízmilliókat Czeglédy Csaba Gyurcsánynak

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
Egy védett tanú adott interjút a Tényeknek Gyurcsány Ferenc és Ceglédy Csaba kapcsolatáról, hogy hogyan lettek állami megbízásokból magánvagyonok a számláikon, és hogyan lett Czeglédyből Gyurcsány kémje az MSZP-ben. Az exkluzív, leleplező riport első részét mutatták be a TV2 hírműsorában, a folytatás a holnapi, pénteki Tényekben lesz.
Vágólapra másolva!

Czeglédy Csaba éveken át dolgozott Gyurcsány Ferenc jobbkezeként, miközben maga Czeglédy látszólag az MSZP oldalán állt - állítja a Tényeknek nyilatkozó védett tanú, aki nem szerette volna felfedni kilétét.

A tanú szerint Czeglédynek komoly szerepe volt a DK felépítésében, amelyet MSZP-s érdekei miatt nem akart vállalni.

- mondta a hírműsornak.

Gyurcsány pénze gyakorlatilag Czeglédyn keresztül, egy cipősdobozban jutott el azokhoz, akiket le akartak fizetni - részletezte a tanú. "Akkor kis fehér papírcetliken érkezett az összeg Czeglédyhez, aki kiosztotta a pénzeket. Mindig neki szóltak, ha a készpénz kellett erre arra. Czeglédi cipősdobozba vitte a pénzt Gyurcsányéknak. Bejáratos volt a Gyurcsány házba is."

Sőt, Czeglédy Gurcsány Ferenc személyes és céges ügyeit is intézte, olyan feladatokat látott el, amelyek a bukott miniszterelnök számára kényes ügyeknek számítottak. Czeglédy ezekben az években

információkat is gyűjtött politikustársairól is.

A Tények a riport végén hangsúlyozta, a hírműsorban nyilatkozó tanú írásba foglalta állításait.

A súlyos ügyről készült riportot itt nézhetik meg. A riport következő részét a Tények pénteki adásában nézhetik meg, este 6 órakor.