Politikai terrorban tartják Magyarországot

Takács Szabolcs, az európai ­uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár
Takács Szabolcs, az európai ­uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára szerint álságos a jogállamiságunk kapcsán indított baloldali demokráciavita.
Vágólapra másolva!
A brexit fő tanulsága, hogy az Európai Uniót vezető elitnek meg kell hallgatni az emberek véleményét  mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára a Magyar Időknek adott interjújában. Az államtitkár szerint az Európai Bizottság politikailag terrorizálja azokat a tagállamokat, köztük Magyarországot, amelyek elég bátrak ahhoz, hogy megfogalmazzanak egy alternatív uniós jövőképet, és ellenálljanak a modern kori népvándorlásnak.
Vágólapra másolva!

Takács Szabolcs, az uniós ügyekért felelős államtitkár az Magyar Időknek adott interjúban a brexit kapcsán azt mondta, Nagy-Britannia kilépésével gyengébb lesz az unió, a magyar kormány az Egyesült Királyság rendezett körülmények közötti kilépésében érdekelt.

Angliában dolgozó magyarok

A magyar kormánynak ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy

a kint élő, dolgozó, tanuló magyarok szerzett jogai ne csorbuljanak,

mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy egy esetleges megállapodás nélküli kilépés esetében is vállalták a britek, hogy az ott dolgozó uniós állampolgárok, így a magyarok jogai nem sérülnek.

Gazdasági kapcsolat

A Nagy Britannia és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatról az államtitkár azt mondta, Nagy-Britannia a hatodik legnagyobb befektető Magyarországon,

a brit cégek ötvenezer embernek adnak munkát itthon,

és az ország a 11. legnagyobb kereskedelmi partnerünk, ezért a lehető legszorosabb kapcsolatok fenntartásában vagyunk érdekeltek.

Takács Szabolcs, az európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára Forrás: Magyar Idők/Kurucz Árpád

A brexit tanulsága

Abban a kérdésben, hogy kit terhel a felelősség az unió második legnagyobb gazdaságának kilépéséért, ezzel együtt az unió gyengüléséért, Takács Szabolcs azt mondta, „a politikai felelősségvállalás kérdéséről mindent elmond, hogy a 2016 nyarán, a brexitfolyamatot elindító népszavazást követően lemondott az akkor hivatalban lévő brit kormányfő. Ugyanilyen felelősségvállalást az uniós intézmények vezetői részéről nem láttunk.”

Az államtitkár szerint a brexit fő tanulsága, hogy meg kell hallgatni az emberek véleményét, azonban a bizottság jelenleg is

politikailag terrorizálja azokat a tagállamokat, köztük Magyarországot,

amelyek elég bátrak ahhoz, hogy megfogalmazzanak egy alternatív uniós jövőképet és ellenálljanak a modern kori népvándorlásnak. „A magyar kormány nem Európát, hanem ezt a brüsszeli bürokráciát kritizálja” – mondta az interjúban Takács Szabolcs.

Sok magyar jön haza

Az államtitkár pozitív folyamatnak írta le, hogy egyre több magyar tér haza. Ez szerinte igazolja a kormánynak azt a politikáját, hogy megpróbál olyan társadalom- és családpolitikai intézkedéseket hozni, amelyek Magyarországot vonzó hellyé teszik.

– mondta Takács Szabolcs.

A teljes interjú itt olvasható: Nem Európát, hanem a jelenlegi brüsszeli bürokráciát kritizáljuk