Volner János: Négy további képviselő hagyhatja ott a Jobbik frakcióját

Volner János Jobbik
Vágólapra másolva!
A Jobbik képviselőcsoportjából kizárt és a párt alelnöki tisztségéből felfüggesztett Volner János hétfő este váratlanul egy közleményt küldött körbe a szerkesztőségekbe arról, hogy kedd délután, az etikai bizottsági meghallgatása előtt sajtótájékoztatót tart a Villányi úti Jobbik-központ bejáratánál. Az Origo ennek apropóján kereste meg a politikust, aki rendelkezésünkre állt.
Vágólapra másolva!

– válaszolta Volner arra a kérdésünkre, hogy - immár független képviselőként - miért

támogatta a Magyarországot megregulázni akaró dokumentum elutasításáról szóló határozati javaslatot

ma a parlamentben. Ennek egyik indokaként azt nevezte meg, hogy a Soros-párti holland politikus jelentésében többek között az azonos nemű párokat is belevenné a család fogalmába.

„A magyarok nem antiszemiták, és nem rasszisták, tiltakozom a Sargentini-jelentésnek az ilyen jellegű minősítései ellen" – tette hozzá Volner. Emlékeztetett arra, hogy „nagyon régen", az SZDSZ idejében rendszeresen fegyverként használták ezt a módszert a magyarság ellen a különböző nemzetközi fórumokon. „Az ilyen próbálkozásokat minden nemzeti érzelmű embernek csírájában el kell fojtania" – tette hozzá.

– sorolta a következő kifogását az elfogult dokumentummal kapcsolatban. Szerinte, ha a kormányzat nem így tett volna, az komoly közbiztonsági kockázatot eredményezett volna az országban. Kiemelte, hogy a Sargentini-jelentés ezt a lépést „önkényes fogvatartásnak", káros, jogkorlátozó intézkedésnek minősítette.

– szögezte le.

A Jobbik vezetésének egyértelmű a kapcsolódása Soros György nemzetközi hálózatához

Volner szerint a Jobbik ismét „egy se hús, se hal" álláspontot vett fel a kérdésben azzal, hogy tartózkodtak a mai parlamenti szavazás során. Sneider Tamásék kapcsán elmondta, hogy a Jobbikon belül van egy olyan vezetői csoport, amely a balliberális fordulatot végrehajtja.

Soros György nemzetközi hálózatával is egyértelmű a Jobbik vezetésének a kapcsolódása

- magyarázta, hogy miért változott ekkorát a pártja. A politikus úgy látja, azzal szeretnék a Jobbikot „szebbé tenni" a balliberális szövetségesek előtt, hogy hasonló témákban nem állnak a nemzet oldalára.

- fejtette ki az álláspontját a Jobbikról. Volner szerint lépésről lépésre látható, ahogy a Jobbik közeledik a baloldalhoz, többek között Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójához. Állítását azzal támasztotta alá, hogy az október 23-ára meghirdetett összellenzéki tüntetésen fel fog szólalni az „erős jobbikos támogatással rendelkező, jobbikosnak tekintett" siófoki polgármester, Lengyel Róbert is. Elárulta, hogy nem kis részben korábbi fellépésének köszönhetően nem lépnek még az összellenzéki színpadra a jobbikos politikusok az 1956-os forradalom évfordulóján.

- vázolta a politikus, milyen mozgások várhatóak az ellenzéki térfélen. Volner ezt a taktikát maximálisan ellenzi: meglátása szerint sem országos szinten, sem helyi szinten nem megengedhető, hogy a DK, vagy éppen a Liberálisok elvei, célkitűzései valósuljanak meg Magyarországon. „A Jobbik régen egy rendpárti párt volt. A Jobbiknak a választási programjában megfogalmazott értékeket kellene képviselni, nem ezt a zagyvaságot" – fogalmazta meg Volner, szerinte mi lenne Sneider Tamáséknak a jó irány.

Lecserélhetik Sneider Tamást

A Jobbik vezetésére rátérve a párt felfüggesztett alelnöke elmondta, hogy Sneider Tamás „ezekben a nehéz helyzetekben" látványosan eltűnt a nyilvánosság elől.

- fejtette ki a pártelnök háttérbevonulásának okát. A politikus szerint Sneider idegállapota nincs teljesen rendben, ami a pártot érő sorozatos botrányoknak köszönhető.

Jó ideje Szabó Gábor is Stummer János kezét fogja, rendszeresen küldi különböző alapszervezetekhez annak érdekében, hogy a tagság megismerje, és elfogadja.

– a beszélgetés során Volner megerősítette, amit korábban közösségi oldalán fejtegetett, nevezetesen azt, hogy Stummer válthatja Sneidert a Jobbik elnöki székében. Hozzátette, hogy az utódlást „szemmel láthatóan" a jelenlegi elnök is elfogadta. Erre példaként hozta, hogy az október 23-ai jobbikos megmozdulás előkészítésével is a „pártbiztossá kinevezett" Stummert bízták meg. „A stafétabot átadása jelenleg is zajlik" – tette hozzá. Volner úgy látja, hogy a pártvezetői feladatok ellátásában Stummer „betanuló fázisban van", „tehetségesnek" tartja, de kifogásolta vele kapcsolatban, hogy korábban nem azt kommunikálta, hogy egy balliberális fordulatot szeretne végrehajtani.

Volner János szerint rövidesen ki fogják zárni a Jobbikból

„Több jobbikos vezető már korábban megelőlegezte a pártból való kizárásomat" – kezdett esélylatolgatásba a politikus a keddi etikai bizottsági meghallgatása előtt. Emlékeztetett Mirkóczki Ádámnak, a párt frissen kinevezett kommunikációs igazgatójának szavaira, aki azt mondta, hogy több évvel ezelőtt meg kellett volna ezt lépni. „Jól látható, hogy van egy nagyon komoly értékrendi különbség közöttünk" – mutatott rá a politikus, miért akarhatta őt párttársa már két évvel ezelőtt kizárni a szervezetből.

Volner elárulta, hogy Mirkóczki „a Jobbik liberális vadhajtása volt", aki "egy nagyon durva liberális fordulatot készített elő".

Volner János, a Jobbik felfüggesztett alelnöke Forrás: Facebook

Volner szerint Mirkóczki adta a „legrosszabb ötleteket Vona Gábornak", idesorolta az expártelnök Spinoza-házbeli látogatását.

Lehetnek még képviselők, akik kilépnek a Jobbik frakciójából

– mondta el Volner arra a kérdésünkre, hogy követik-e mások is őket, kilépve a Jobbik képviselőcsoportjából. A politikus nem kívánta megnevezni, kik a lehetséges távozók. Hozzátette, meggyőződése, hogy további kilépők lesznek, jelenleg négy olyan politikusról tud, akik nagyon erősen gondolkoznak. De a párt értelmiségi holdudvaránál is sokan jelezték nála, hogy ott szeretnék hagyni a szervezetet.