Simicska Lajos embereivel tárgyalt titokban Hadházy Ákos

Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Vágólapra másolva!
A Ripost  értesülései szerint Hadházy Ákos a hétvégén titkos politikai egyeztetésen vett részt a Simicska Lajos politikai, üzleti és médiabirodalmának legfontosabb vezetőivel.
Vágólapra másolva!

Az egyeztetésre egy gondosan titkolt és biztosított budapesti helyszínen került sor, ahova Simicska Lajos mindenkit odarendelt, aki csak számít.

A kiszivárgott információk szerint a tárgyalások végső tétje az LMP függetlenségének feladása. Ahogy korábban a Jobbik esetében is történt, Ott is hasonló stratégiai megbeszéléssel kezdődött a párt bedarálása, kézi irányítása, hogy aztán sok száz milliós tiltott pártfinanszírozás és a párt önállóságának elvesztése legyen a történet vége.

Simicska Lajos Forrás: Origo

A Ripost cikke szerint nem véletlen, hogy a Simicska-klánnal folytatott tárgyalásokra Hadházy Ákos vállalkozott. Az LMP társelnöke az Origo leleplező cikke nyomán

maga ismerte el pénteken egy Facebook posztban, hogy már régóta kapcsolatban áll, többször is találkozott a Simicska család tagjaival, magával a milliárdossal és deklaráltan Jobbik szimpatizáns fiával, Simicska Ádámmal.

A Ripost úgy tudja, az LMP tagsága előtt természetesen elhallgatták a tárgyalásokat, a hír nyilvánvalóan sokként éri majd a függetlenségére kényes párt híveit.

Hadházy Ákos Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A cikk szerint a Jobbik példája sokakat el kell, hogy gondolkoztasson, a készülő Simicska-szövetség, a párt „pórázra kötése" kiszámíthatatlan folyamatokat generálhat az LMP-ben. Mindez azt jelentheti, hogy az LMP feladja önállóságát és a Jobbikhoz hasonlóan a milliárdos kézi vezérléssel irányított politikai alakulata lesz.