Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mozgólépcsőbe szorult egy kiskutya lába a Corvin-negyednél

Vágólapra másolva!
Tűzoltóknak kellett kimenteniük egy mozgólépcsőbe szorult kiskutyát a Corvin-negyed metrómegállóban tegnap. A baleset azért történt, mert a gazdája nem vette fel az ölében, pedig állatot csak így szabad vinni a mozgólépcsőn. A kutyát nagy nehezen, de végül ki tudták szabadítani - tudta meg a TV2 Tények.
Vágólapra másolva!

A kutya egy párral él. A férfi arra kérte a nőt, hogy emelje fel az állatot a mozgólépcsőn, de ő nem tette meg, ezért szorult be a kutya lába. Az állat megmentéséhez tűzoltókat hívtak, és egy állatorvost is riasztottak.

- mondta a Tényeknek Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője.

A Tények munkatársai telefonon tudtak beszélni az állatorvossal, aki elmondta, hogy

a kutyának nagy fájdalmai voltak, de jól viselte a procedúrát.

Miután kiszabadították, altató hatása alatt adták vissza a gazdáinak az állatot, hogy az kibírja a nagy fájdalmat, amíg beérnek vele a kórházba.

Egy mozgólépcsőket karbantartó cég vezetője azt mondta, az ilyen berendezések veszélyesek lehetnek, ha nem megfelelően használják őket.

- mondta a Tények műsorában Pataki József, a Metrószervíz Kft. ügyvezetője.

Különösen az olyan régebbi mozgólépcsőknél érdemes nagyon vigyázni, mint amilyenek a Corvin-negyednél vannak. Ezeknél ugyanis sokkal nagyobbak az alkatrészek közötti hézagok, mint a modernebb változatoknál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről