Negyedmilliót kértek két pohár pálinkáért

Vágólapra másolva!
A rendőrök elfogták annak a belvárosi szórakozóhelynek az üzletvezetőjét és személyzetét, ahol túlszámláztak külföldi vendégeknek.
Vágólapra másolva!

Nem ez volt az első ilyen bűncselekmény a Budapest belvárosában lévő József Nádor téri szórakozóhelyen, amelyet egyszer már bezárattak túlszámlázás miatt, aztán újra kinyitott.

Bár a hely új nevet kapott, az üzletvezető és az alkalmazottak a régiek.

A 46 éves K. Valentina és alkalmazottai, a 41 éves D. M. Ágnes és a 33 éves O. Beáta január 2. és március 6. között többször is túlszámláztak külföldieknek.

Az alkalmazottak becsábították a külföldi férfiakat a szórakozóhelyre, és rávették őket, hogy igyanak alkoholt. Amikor el akartak menni, jóval többet kellett fizetniük, mint amit fogyasztottak.

Volt, amikor pár pohár pezsgőért és röviditalért 180 ezer forintot kellett fizetni, más esetben két pohár pálinkáért 225 ezer forintot kértek el.

Hogy biztosan kifizessék a vendégek a számlát, elkísérték őket a bankautomatához. Olyan vendég is volt, akinek a pénztárcáját is ellopták.

A rendőrök az üzletvezetőt az otthonában, a két alkalmazottat pedig a szórakozóhelyen fogták el szerda éjjel. A három nőt üzletszerűen elkövetett csalással, kifosztással és lopással gyanúsítják. K. Valentinát őrizetbe vették, és javasolták előzetes letartóztatását az ügyészeknek.