Nyílt támadás Magyarország ellen a kötelező kvóta miatt

Horgos, menekültek, 2015.09.16.
Horgos, 2015. szeptember 16. Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Már az új év első napjaiban nyílt támadások indultak Magyarország ellen a kötelező betelepítési kvóta elutasítása miatt - mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője. Ezeknek a támogadásoknak az oka, hogy az európai bevándorláspárti politikusok még az idén "tető alá akarják hozni a Soros-terv elfogadását", azaz a felső korlát nélküli betelepítés hazánkra történő kiterjesztését.
Vágólapra másolva!

Puskás Imre, a kormánypárt szóvivője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatón példaként említette, hogy az Európai Bizottság beperelte Magyarországot az Európai Bíróság előtt a betelepítési kvóták miatt,

Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi szociáldemokrata elnöke, a német SPD vezetője pedig azzal támadta Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy megtorpedózza a migránsok betelepítését.

Horgos, 2015. szeptember 16. MTI Fotó: Ujvári Sándor Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Úgy vélte, az ilyen típusú támadások várhatóan folytatódni fognak, mivel az európai bevándorláspárti politikusok még az idén "tető alá akarják hozni a Soros-terv elfogadását", ami egyebek mellett tartalmazná a felső korlát nélküli, kötelező betelepítési mechanizmus bevezetését.