A megdöbbentő esetről először a Kisalföld.hu számolt be, a Tények pedig ennek kapcsán kiderítette, nem is egy ritka jelenségnek volt szemtanúja az ikrényi férfi.
Ez a jelenség minden évben előfordul. Van, amikor nem is egy alkalommal kapunk mi is ilyen bejelentést
– mondta a hírműsornak Pleva György, a Nébih igazgatója.
Hozzátette, miután a húsról csak fotót láttak, vagyis megvizsgálni nem tudták, csak találgathatnak, pontosan mi okozhatta a foszforeszkálást. Úgy sejtik, a csirkemell
vagy baktériummal szennyezett volt, vagy a csontokba épülő foszforvegyületek a felelősek.
„Mi is láttuk a fényképeket és valóban egy ilyen baktérium telep-szerű elrendezést mutat a hús felszínén ez a fényjelenség. Ezek betegséget nem okozó baktériumfajták."
„Valószínű, hogy a szállítási-hűtési lánc megszakadása miatt történhet ilyen. Vannak messzebbről jött áruk, itt valószínű ez lehetett a probléma" – tette hozzá Horváth István hentes.
A Nébih szerint a kéken világító hús
emberi fogyasztásra nem alkalmas, ugyanakkor nem káros az egészségre.
Arra figyelmeztetnek, ha valakiben az élelmiszer undort kelt, azt nem szabad elfogyasztania, illetve belőle ételt készítenie.