Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kéken világított a csirkemell a sötétben

Vágólapra másolva!
Halványkék fényre lett figyelmes konyhájában újév napján egy ikrényi férfi. Kiderült, a fény forrása az a nyers csirkemell volt, amit előző este a konyhapulton felejtett. A TV2 hírműsora, a Tények utánajárt, mi okozhatta a furcsa foszforeszkálást.
Vágólapra másolva!

A megdöbbentő esetről először a Kisalföld.hu számolt be, a Tények pedig ennek kapcsán kiderítette, nem is egy ritka jelenségnek volt szemtanúja az ikrényi férfi.

– mondta a hírműsornak Pleva György, a Nébih igazgatója.

Hozzátette, miután a húsról csak fotót láttak, vagyis megvizsgálni nem tudták, csak találgathatnak, pontosan mi okozhatta a foszforeszkálást. Úgy sejtik, a csirkemell

vagy baktériummal szennyezett volt, vagy a csontokba épülő foszforvegyületek a felelősek.

„Mi is láttuk a fényképeket és valóban egy ilyen baktérium telep-szerű elrendezést mutat a hús felszínén ez a fényjelenség. Ezek betegséget nem okozó baktériumfajták."

„Valószínű, hogy a szállítási-hűtési lánc megszakadása miatt történhet ilyen. Vannak messzebbről jött áruk, itt valószínű ez lehetett a probléma" – tette hozzá Horváth István hentes.

A Nébih szerint a kéken világító hús

emberi fogyasztásra nem alkalmas, ugyanakkor nem káros az egészségre.

Arra figyelmeztetnek, ha valakiben az élelmiszer undort kelt, azt nem szabad elfogyasztania, illetve belőle ételt készítenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről