Kampányfőnök nélkül kampányol tovább a Momentum

Fábri György; Mezey Barna Budapest, 2014. szeptember 4.
Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektora (k), valamint Fábri György rektorhelyettes (b) és Zaránd Péter, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke (j) az egyetemi gólyatá
Budapest, 2014. szeptember 4. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektora (k), valamint Fábri György rektorhelyettes (b) és Zaránd Péter, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke (j) az egyetemi gólyatáborokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón az ELTE dékáni tanácstermében 2014. szeptember 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Információink szerint ma délután lemondott a Momentum Mozgalom kampányfőnöki pozíciójából Zaránd Péter. Az okok egyelőre zavarosak, a 2018-as kampányban kulcsfontosságú tisztséget Soproni Tamás alelnök vette át. Az Origo úgy értesült, hogy Zaránd távozása belső harcok eredménye.
Vágólapra másolva!

Az Origo úgy tudja, hogy ma délután benyújtotta lemondását Zaránd Péter az egyszázalékos viccpárt, a Momentum kampányvezetője. A döntés okairól egyelőre keveset tudni, mindenesetre a megüresedett pozíciót Soproni Tamás alelnök vette magához, ennek kapcsán pedig olyan magyarázatok is eljutottak hozzánk, hogy Zaránd kigolyózása a Momentum belső hatalmi viszonyaiban beálló átrendeződés következménye.

Zaránd Péter (jobbra) az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnökeként 2014-ben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Akárhogy is, mindenesetre a helyzet úgy áll, hogy

a 2018-as országgyűlési választások előtt négy hónappal a Momentum Mozgalom kampányfőnöke is távozott.

Zaránd lemondása meglepő, de jól illeszkedik abba a trendbe, amely még idén augusztusban vette kezdetét: azóta a kampányvezető a hetedik fejes, aki ott hagyta a párt vezetését. Ez a tempójú fluktuáció egy klasszikus egyszázalékos törpepártnál bár különös, de jól mutatja, milyen körülmények uralkodhatnak Fekete-Győr Andráséknál.