Árammal akarták megölni a budapesti börtönőrt a rabok

Vágólapra másolva!
Egy testvérpár akart megölni egy budapesti börtönőrt. Az erőszakos rabok azelőtt többször is rátámadtak a fegyőrökre, ám áramot vezettek a cellaajtóba, majd zárkájukhoz csalogatták az őröket. 
Vágólapra másolva!

A két rab egy olyan cellában lakott, amely be volt kamerázva. Az őrök így látták meg a felvételen keresztül, hogy a 17 és 18 éves fiatal vérrel rajzol fel valamit a zárka falára, aztán az ajtónál is babrálnak valamit - írta a Blikk.

Az őrök elindultak, hogy megnézzék, mit csinál a két rab. Óvatosan nyitották ki a cellaajtót, ugyanis számítottak rá, hogy a két férfi készül valamire. Ekkor érte áramütés az egyik őrt.

A Blikk szerint a börtönőrt a bakancsa mentette meg. Az őr ugyanis a lábával lökte be az ajtót: a vastag talpú szolgálati bakancs pedig megóvta az áramütéstől. A vizsgálat kiderítette, hogy a két férfi kibontotta az ajtó mellett lévő elektromos hálózati csatlakozót, és a vezetéket kirángatva a zárka ajtajához húzta. Ez pont a kamera holtterében volt. A drótok valószínűleg nem érték el az ajtót, így arra vártak, hogy azt kinyissák az őrök, és akkor érintsék oda a kábelt."

Nem kizárt az sem, hogy szökésre készült a két férfi.

A két fiatal férfit rablás és testi sértés miatt tartóztatták le, most azonban gyilkossági kísérlet miatt is felelniük kell.