A pécsi Soros-kampányközpont elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a pécsi közgyűlés

Soros György
Hungarian born US billionaire philanthropist and Chairman of the Soros Fund Management LLC George Soros gives a speach during the meeting of International Crisis Group Working to Prevent Conflict Worldwide in Brussels, Belgium on 23.10.2014 by Wiktor Dabkowski/picture alliance
Vágólapra másolva!
A pécsi "Soros-kampányközpont" létesítése elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a pécsi önkormányzat közgyűlése csütörtökön. 
Vágólapra másolva!

A megszavazott nyilatkozatban az áll, hogy a pécsiek

A dokumentum szerint a város lakói "ebből nem kérnek", és ezzel szemben kiállnak "a mai, Magyarországot és Európát megvédeni akaró politika mellett".

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Wiktor Dabkowski

A közelmúltban mintegy 130 millió forintot kapott az Emberség Erejével Alapítvány a Soros György által létrehívott Nyílt Társadalom Alapítványtól. Nyirati András, a pécsi Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke korábban az M1 Híradójában azt mondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták, és a támogatási szerződést már alá is írták.
A pécsi közgyűlés nyilatkozata azt is tartalmazza:


Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a szavazás előtt arról beszélt, hogy erősödnek azok a "magukat civilnek nyilvánító" migránsbarát mozgalmak, amelyek a határkerítés lebontást akarják elérni, és támogatják az ellenőrizetlen, illegális bevándorlást.
A dokumentumot a képviselő-testület 17 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el; 7 képviselő nem szavazott az előterjesztésről.