Havas-botrány: óriási a felháborodás Kisorosziban

Havas Henrik
Vágólapra másolva!
Az óriási felháborodás ellenére nem lesz rendkívüli testületi ülés Kisorosziban Havas Henrik ügyében. Molnár Csaba polgármester szerint nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe Havas botrányos ügyeinek vizsgálata. Kisorosziban köztiszteletben álló személyek kérték a rendkívüli ülés összehívását. Négy áldozatról tudunk eddig.
Vágólapra másolva!

Több közismert kisoroszi személyiség is nyílt levelet írt a kisoroszi önkormányzatnak, ahol csütörtök este rendkívüli ülést tartanak a Havas-botrány miatt - írta a Ripost. A helyi lakosok vizsgálatot követelnek Havas Henrik zaklatási botránya miatt, aki a kisoroszi képviselő-testület tagja.

A falu közismert vállalkozója Györgyi János és a Kisoroszi Helytörténeti Múzeum vezetője, Futaki József is nyílt levélben fordult a község polgármesteréhez Molnár Csabához, azt kérve, tűzzék napirendi pontra Havas ügyét. A polgármester a kérés nyomán össze is hívta a rendkívüli önkormányzati ülést, a meghívókat már kiküldték.

Havas nem jár az ülésekre

A rendkívüli ülés kezdeményezői így fogalmaztak:

A református közösség és a nyugdíjas klub tagjainak nevében is megfogalmaztak hasonló gondolatokat, felróva azt is, hogy Havas eleve nem vesz részt a község életében, a képviselő testületi üléseket sem látogatja. Ugyanakkor reménykednek abban, hogy Havas Henrik, már csak azért is mert önkormányzati képviselő, elmegy az ülésre, ahol kérdéseket lehet feltenni neki a botránnyal kapcsolatosan.

Végül nem lesz rendkívüli ülés Havas Henrik zaklatási ügyei miatt Forrás: Fem3

Nem lesz rendkívüli ülés

Szerda délelőtt a kisoroszi önkormányzat azt közölte, elmarad az ülés. A Lokál összeállítása szerint Molnár Csaba polgármester az ülés elhalasztását azzal indokolta, hogy

Havas Henrik önkormányzati képviselő személyét érintő, a médiában eddig megjelent híreket, állításokat a kisoroszi önkormányzat nem vizsgálja, mivel a médiában megjelentek semmilyen módon nem függnek össze az önkormányzattal, illetve Havas Henrik önkormányzati képviselői minőségével - írta a polgármester. Érdemi intézkedésre jogi lehetősége nincs az önkormányzatnak, a történtek feltárása és értékelése nem az önkormányzat feladata - íra Molnár Csaba.

Már négy áldozatról tudunk

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb áldozat jelentkezett és beszélt arról, hogy Havas Henrik szexuálisan zaklatta. Egy üzletasszony mesélte el a TV2 Tények című hírműsorának, hogy erőszakoskodott vele a tévés.

Azt mondja, csak azért nem tudta megerőszakolni, mert Havas részeg volt.

A balliberális kedvencet, Vona Gábor udvari szerzőjét hétfőn az ATV felfüggesztette, és nem vezethet náluk műsort. Ugyanakkor a balliberális világ nem hajlandó elítélni, sőt vannak, akik védeni próbálják, esetleg elviccelik a botrányt. És nem határolódik el Havastól a Jobbik sem.