Átadták az M35-ös autópálya új szakaszát

Tasó László; Vitányi István József; Pósán László; Papp László
Debrecen, 2017. december 13. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Pap Kornél, a Colas-Hungária Zrt. területi igazgatója, Papp László polgármester, Tasó László, a Miniszterelnökség tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára, Vitányi István, a Fidesz országgyűlési képviselője és Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója (középen b-j) az M35 autópálya új, a 4. és a 481. számú főút közötti szakaszának átadásán Debrecen közelében 2017. december 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Elkészült és ünnepélyesen átadták szerdán az M35-ös autópálya új szakaszát és a Debrecent délről elkerülő utat, hivatalos nevén a 481-es főutat, amely összeköti az új sztrádaszakaszt a 47-es főúttal.
Vágólapra másolva!

Az M35-ös teljes új szakaszát két ütemben építik meg, az első ütem a sztráda első öt kilométeres szakasza volt az elkerülőig, a második szakasz az elkerülőtől Berettyóújfaluig tart majd, már a második ütem építése is folyik, azt a tervek szerint 2019-ben fejezik be.

Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Pap Kornél, a Colas-Hungária Zrt. területi igazgatója, Papp László polgármester, Tasó László, a Miniszterelnökség tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára, Vitányi István, a Fidesz országgyűlési képviselője és Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója (középen b-j) az M35 autópálya új, a 4. és a 481. számú főút közötti szakaszának átadásán Debrecen közelében 2017. december 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára avató beszédében bejelentette, Magyarország hamarosan eléri az európai uniós átlagot a gyorsforgalmi utak tekintetében, ami azt jelenti, hogy 1000 kilométerre 20 kilométer gyorsforgalmi út jut.