Majdnem két évtizede gyilkolt, most elfogták

Vágólapra másolva!
Egy férfi 1999-ben a kútba lökte feleségét Budakalászon. Az ügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt javasolta most az előzetes letartóztatását. 18 évvel a történtek után.
Vágólapra másolva!

A férfi az 1990-es években együtt élt a feleségével és a gyerekeikkel. Idővel azonban a házasságuk megromlott, az asszony inni kezdett, a férfi pedig szabadulni akart a kapcsolatból.

Eldöntötte, hogy megöli a feleségét, és balesetnek álcázza a gyilkosságot.

1999 februárjában a férfi a részeg feleségét az udvari kúthoz kísérte, ott belelökte a kútba, majd lefedte azt. A segítségért kiáltó asszonyt hagyta meghalni. Másnap reggel hívta a tűzoltókat azzal, hogy a felesége a kútba fulladt. Az akkori nyomozás során nem derült ki, hogy valójában gyilkosság történt.

A mostanra, tehát 18 év után előkerült bizonyítékok alapján a férfi előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítható.

A büntetés súlyossága miatt okkal feltételezhető, hogy a férfi megpróbálna elszökni, vagy a nyomozást befolyásolni. Ezért az ügyészség javasolta a férfi előzetes letartóztatását.