Megszólalt a bankrablót elgázoló sofőr

Budapest, 2017. november 23. Bűnügyi technikusok helyszínelnek a 2017. november 23-án a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton, ahol kiraboltak egy bankot, a rendőrökre fegyvert fogó bankrablót pedig menekülés közben elütötte egy autó. A gyanúsítottat a mentők kórházba vitték, fegyveres rablás miatt büntetőeljárás indult ellene. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A bankrablót elgázoló sofőr a Blikknek mondta el a baleset körülményeit. A bankrablót kórházba szállították, akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.
Vágólapra másolva!

Tegnap az egyik kőbányai Kőrösi Csoma Sándor úti bankba egy fegyveres rontott be: a 33 éves rabló pénzt követelt, majd a megszerzett összeggel futásnak eredt. Vesztére azonnal a sarkában volt két rendőr, akik üldözőbe vették, de a férfi nem jutott messzire: átrohant az úton, megtorpant, és ráfogta a pisztolyt a zsarukra, ekkor gázolta el a teherkocsi.

„Az egyik percben még futott, a másikban pedig már az úttesten feküdt kiterülve" – mesélte egy szemtanú a Blikknek. „Akkor csapódott a járgánynak, amikor megtorpant az úton, és a zsarukra fogta a fegyvert. Egyet hátralépett, a kocsi pedig telibe találta. Azt hiszem, még a pénz is nála lehetett. Csúnyán megsérülhetett, mert utána azt láttuk, ahogyan beteszik a mentőbe.

A teherkocsit vezető ember még azután is sokkos állapotban volt, hogy a rendőrök kihallgatták.

„Zöld lámpánál, szabályosan haladtam, az a férfi pedig csak rohant” – elevenítette fel a Blikknek a baleset pillanatait a sofőr. „Azt sem tudom, hol áll a fejem" – sóhajtotta a férfi, aki a lap információi szerint dolgozni indult.

Budapest, 2017. november 23. Bűnügyi technikusok helyszínelnek a 2017. november 23-án a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton, ahol kiraboltak egy bankot, a rendőrökre fegyvert fogó bankrablót pedig menekülés közben elütötte egy autó. A gyanúsítottat a mentők kórházba vitték, fegyveres rablás miatt büntetőeljárás indult ellene. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Blikk úgy tudja, a bankrabló súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg: lapzártájukkor is kórházban ápolták. „Háromnegyed 12 környékén érkezett a bejelentés, hogy egy a Kőrösi Csoma Sándor úti bankba egy férfi fegyverrel bement, és pénzt vitt el. Két kőbányai rendőr perceken belül a helyszínre ért, a férfit már a járdaszigetnél utolérték. A rabló ekkor fegyvert szegezett a zsarukra, azonban az úttestre lépett, ahol elgázolta a közeledő kisteherautó" – mondta el Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtósa. Az ügyben fegyveres rablás miatt indult eljárás.

Rablásért kettőtől nyolc évig tartó büntetés szabható ki, azonban ha a rablást fegyverrel követik el, akkor a büntetési tétel nő, ez esetben ugyanis már öttől tíz évig tartó szabadságvesztés is járhat.