Ma mutatják be az ország karácsonyfáját

Az ország karácsonyfája Ezüstfenyő Karácsony Kivágták Sárszentmihály-Budapest
Vágólapra másolva!
Reggel kezdték meg annak a közel 20 méteres ezüstfenyőnek a kivágását, amely a Parlament előtti Kossuth teret díszíti majd egészen vízkereszt ünnepéig. Az ország karácsonyfáját egy tököli nyugdíjas házaspár ajánlotta fel, az elbontását követően pedig a rászorulókhoz kerül tűzifaként.
Vágólapra másolva!

Terv szerint ma 12 órától kezdik meg Budapesten az ország karácsonyfájának felállítását a Kossuth téren - közölte az Origo megkeresésére az országgyűlés sajtóirodája. A műveletben a katasztrófavédelem szakemberei, illetve a honvédség és a rendőrség munkatársai vesznek részt.

A tavalyi faállítás egyik pillanata Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Idén egy 18-20 méter magas, 63 centiméteres törzsátmérőjű, több tonnát nyomó ezüstfenyő kerül a Parlament épülete elé.

A fa Tökölről érkezik és egy nyugdíjas házaspár ajánlotta fel.

A kivágása me reggel 8 órakor kezdődött meg.

A fa díszítésére ugyanakkor csak majd a jövő hét hétfőn kerül sor, annyit azért már lehet tudni, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is egy 2400 folyóméter ledes fényfüzért fognak használni, amelyen 33600 színes izzó van.

A Kossuth tér díszkivilágítása, az elkészült karácsonyfával együtt advent első napjától (december 3.) látható.

A sajtóiroda azt is elmondta lapunknak, hogy a fa körül 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel, egyúttal pedig egy betlehemi jászlat is építenek, amely december 24-én a Kisjézussal válik teljessé. Érdemes észben tartani, hogy az ország karácsonyfája adventtől vízkeresztig, tehát 2018. január 6-ig áll a Kossuth téren. A lebontását követően a faanyagot tűzifaként, rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.