Tarlós: Budapest biztonságosabb a nyugati városoknál

Tarlós István
Budapest, 2017. november 17. Tarlós István főpolgármester a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza díszteremében 2017. november 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország és Budapest jóval biztonságosabb, mint jó pár, terrorizmusnak kitett nyugati ország és nagyváros – mondta Tarlós István főpolgármester pénteken, a főváros napja alkalmából az Új Városháza dísztermében rendezett ünnepélyes díjátadón.
Vágólapra másolva!

A városvezető beszédében kifejtette, Magyarország és Budapest eddig nem került a terroristák célkeresztjébe, a kormány és a városvezetés elszántsága alapján pedig itt nem is lesznek könnyen radikalizálható társadalmi csoportok.

Tarlós István főpolgármester a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza díszteremében 2017. november 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A brit külügyminisztérium elemzése Magyarországot a tíz legbiztonságosabb turisztikai célpont között tartja számon

– mutatott rá Tarlós István. Hozzátette ugyanakkor, hogy "soha ne kiabáljuk el kedvezőbb sorsunkat, és soha ne legyünk elbizakodottak".

"Reális veszélyekről van szó, amiket nem szabad alábecsülni, különösen pedig elbagatellizálni" – mondta a főpolgármester.