Rágyújtotta a házat Balástyán egy idős nőre

Vágólapra másolva!
A férfi korábban több alkalommal gyújtogatott. A tűz látványa bűvölt el. 2014-ben Balástyán egy nádast gyújtott fel. Akkor 81 mázsa fa égett el. Még aznap ismét tüzet gyújtott. 200 négyzetméternyi nádast égetett el. Néhány héttel később 300 négyzetméternyi füvet gyújtott meg, néhány nappal később pedig 100 négyzetméternyi nádast, aztán újabb néhány nap múlva újabb 200 négyzetmétert. Egy ház melléképületét is felgyújtotta. Az épületben felrobbant egy gázpalack is. 
Vágólapra másolva!

Mivel nem nézte végig, hogyan ég le az a korábban felgyújtott melléképület, elhatározta, hogy felgyújtja a főépületet is, noha tudta, hogy abban egy 84 asszony lakik.

Amikor a tető lángra kapott, biciklivel hazament.

Onnan látta, hogy az egész tető lángokban áll. Előbb elindult lefeküdni, aztán meggondolta magát, és szólt a szüleinek, és együtt indultak a lángoló tanyához.

Egy másik helyi lakos hívta a tűzoltókat, akik éjjel eloltották a tűzet. Közben az idős asszonynak sikerült kimenekülnie.

A felgyújtott épület teljesen használhatatlanná vált. Az, hogy a tulajdonos nem égett bent, csak a véletlennek köszönhető.

A férfit most tíz évre ítélték. Az ítélet jogerős.