Beszédes nevet kapott az állatkert kiselefántja

Kiselefánt budapesti állatkert
Budapest, 2017. november 9. Angele, a 16 éves ázsiai elefánttehén (Elephas maximus) 2017. november 8-án született bikaborjával és Ashával, az ötéves borjával (b) a Fővárosi Állat- és Növénykertben november 9-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A szavazatok alapján az Arun nevet kapta a budapesti állatkert múlt szerdán született kiselefántja. A név szorosan kapcsolódik az elefánt születési idejéhez, és egy régebbi elefántjuk emlékét is őrzi.
Vágólapra másolva!

Öt nevet (Amar, Ambar, Arun, Arjuna, Ashok) szavaztatott meg a Fővárosi Állat- és Növénykert, legtöbben az Arunra szavaztak - írta honlapján az állatkert.

Az Arun szanszkrit eredetű, de számos modern indiai nyelvben is ismert férfinév.

Az óind mitológiában a napszekér hajtóját hívták így,

a név maga hajnalt, hajnalpírt, illetve – bizonyos értelmezésben – Napot is jelent. A kiselefánt maga is hajnalban született, így a név már csak jelentésénél fogva is ideálisnak mondható - magyarázták.

Ő Arun, a másfél hetes elefántbébi Forrás: MTI/Kovács Attila

Az állatkertnek már volt egy Arun nevű elefántja, amely nagyon népszerű volt az 1980-as és 1990-es években.

A másfél hetes kis Arun szépen fejlődik, édesanyja, Angele, és növére, Asha is nagy szeretettel és gondossággal veszi körül. A nagyközönség múlt szombat óta láthatja a kiselefántot, naponta délelőtt 10-től délután 2 óráig.