Ajándékba adják a szívüket

1353 Advent Akvárium klub mézeskalácsszív sztárok Fekete Dániel / MÖS
Katus Attila is a szívét adja az adventi adománygyűjtéshez
Vágólapra másolva!
Sztárok és önkéntesek egyetlen délelőtt alatt gyúrtak, sütöttek és díszítettek fel 1353 darab mézeskalács-szívecskét, hogy felhívják a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő akciójára. Azért éppen 1353 darabot készítettek, mert ez a szám a segélyszervezet telefonos adományvonalának száma. Ha ezt valaki felhívja, 250 forinttal járul hozzá az adománygyűjtő akcióhoz.
Vágólapra másolva!

Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei adventre készülve közös mézeskalácsszív-sütéssel készülnek az adventi adománygyűjtésre. A sütésbe idén is népszerű énekesek, sportolók és tévések kapcsolódtak be.

A szívecskéket az ünnepi időszakban az adományozók kapják majd meg, köszönetként hozzájárulásukért az ünnepi összefogáshoz.

Katus Attila is a szívét adja az adventi adománygyűjtéshez fotó: Fekete Dániel - Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Péntek délelőtt az egyik belvárosi klubban sütötte a saját díszítésű mézeskalácsszívét többek között Wolf Kati énekesnő, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Vastag Csaba énekes, Vincze Ottó válogatott labdarúgó és Kovács Lázás sztárséf.

Nézze meg, hogyan gyúrtak, díszítettek, és persze vicceltek egymással a sztárok a sütés közben!

Összesen 1353 szívet készítettek – azért éppen ennyit, mert ez a szám kulcsfontosságú az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtésében. Aki ugyanis felhívja majd advent idején ezt a telefonszámot, az 250 forinttal járul hozzá az ország legnagyobb ünnepi adománygyűjtéséhez.

Wolf Kati fotó: Fekete Dániel - Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

A mézeskalácsszívek sütése advent idején tovább folytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is. Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 24-én nyíló „Adventi Ünnep a Bazilikánál” karácsonyi vásárban felállított Szeretet.éhség. adományponthoz szállítják. Aki ott vesz valami apró tárgyat, vagy pénzt dob be a kihelyezett urnába, ajándékba kaphat egy-egy mézeskalácsszívet.

fotó: Fekete Dániel - Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az ünnepi összefogás nem csak egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket. Januártól decemberig családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában. Ezenkívül a legrászorultabbak a szervezet átmeneti otthonaiban lakhatnak, és átfogó támogatást kapnak a továbblépéshez.

Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.