Teljes jobbikos hatalomátvétel a Magyar Nemzetnél

Magyar Nemzet
Budapest, 2013. november 9. A Magyar Nemzet címoldala. A lapot Pethő Sándor alapított 1938-ban, ma Magyarország legnagyobb konzervatív politikai napilapja. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Schlecht Csaba lett a Magyar Nemzet új főszerkesztője, miközben Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője váltotta Simicska Ádámot a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az MNO.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társügyvezetői posztján - derült ki a cég közleményéből.
Vágólapra másolva!

Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltotta Simicska Ádámot a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az MNO.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társügyvezetői posztján. Keddtől a Magyar Nemzet főszerkesztői tisztjét a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője, Schlecht Csaba tölti be - olvasható a kiadó közleményében. Az eddig főszerkesztő D. Horváth Gábor távozik a laptól.

Schlecht Vonát akarja

Schlecht Csaba, az új főszerkesztő egy mai interjúban megismételte azt a kijelentését, hogy sokkal jobban szeretné, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.

A Hír TV Zrt. igazgatósága egyidejűleg egy fő taggal bővült ugyancsak Faragó Csaba személyében, aki a jövőben a Hír TV vezérigazgatói tisztségét is ellátja. Pauwlik László, a Hír TV Zrt. korábbi vezérigazgatója – Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

Csődközeli helyzet

Az átszerevezés mögött egyértelműen az állhat, hogy milliárdos anyagi veszteségeket okoz Simicskának a médiabirodalma fenntartása, ezért lépnie kellett, mivel gyakorlatilag csődközeli helyzet alakult ki.

A Magyar Nemzet példányszáma a 2014-es 35 ezerről 14 ezerre esett le két év alatt.

A Lánchíd Rádió hallgatottsága és a Hír TV nézettsége is soha nem látott gödörben van. A mostani átalakításokban Simicska leghűségesebb emberei kerültek pozícióba, akik a Jobbikkal is nagyon jó viszonyt ápolnak.