Drogkampány a Soros-médiabirodalomban

2017.10.12. 15:59

Nyiltan drogpárti írást engedett el az Átlátszó.hu egyik bloggere a Tumblr oldalán, amikor arról posztolt, hogy azért is szereti Prágát, mert üldögélt egy klubban, és csak úgy megdobták egy kis fűvel. Az ajándék marihuánát le is fotózta, később pedig hozzáfűzte, hogy Budapest után mindez milyen komoly élmény volt a számára. A bejegyzés a 444 munkatársát is kommentelésre késztette, ebben pedig kifejtette, hogy ő inkább marad az illegális szívásnál. 

Sajátos drogkampányt folytat a Soros György pénzén is futó Átlátszó.hu egyik bloggere, aki mikroblogján arról posztolt, milyen remek dolog, hogy Prágában egy klubban ingyen jutott marihuánához.

Félelem és reszketés PrágábanForrás: Tumblr

Mint írja, mindösszesen azzal érdemelte ki a grátisz kábítószert, hogy "szimpi" volt a terjesztőnek. Itt érdemes megjegyezni, hogy sem a dealerkedés, sem a fűfogyasztás nem igazán legális Csehországban, viszont kizárólag orvosi célból törvényes úton hozzá lehet jutni a droghoz. A közelgő cseh választások hajrájában egyébként a fű legalizálása is téma, legalábbis a helyi Kalózpárt azzal túrnézik, hogy szabadjára engednék a marihuána forgalmazását. Ezt úgy képzelik el, hogy kifejezetten kannabisz terjesztésre szakosodó cégeket hoznának létre, kvázi az alkoholkereskedéshez hasonlóan. Ezzel párhuzamosan természetesen tagadják, hogy egy ilyen gyakorlatnak bármilyen kockázata is lenne a fiatalokra, vagy az állampolgárok egészségére nézve.

Visszatérve a drogot népszerűsítő Tumblr-bejegyzéshez, az Átlátszó bloggere később azt is elárulta, hogy az adagot egy ügyvédtől kapta, aki otthon termeszti a kábítószert, és abból sem csinál problémát, hogy mindezt a saját gyereke előtt teszi. Meg is jegyezte, hogy mindez 

nagyon komoly élmény Budapest után.

Komoly élmény, komoly embereknekForrás: Tumblr

Szóval itt tartott a kommentfolyam, amikor egyszercsak megérkezett az ugyancsak Soros pénzelte 444 munkatársa (ő a pirossal jelölt fantázianév alatt fut), aki közölte, hogy ha a legalizáció ezt - vagyis ilyen állagú és kinézetű fűvet - eredményez, akkor a maga részéről inkább marad az illegális szívásnál. El lehet gondolkozni azon, hogy vajon ha a 444 újságírója munkaidőben is rágyújt-e egy-egy rakétára, az milyen hatással lehet a munkájára (értsd: hiteles, pontos, objektív tájékoztatás), de teljesen felesleges, mivel "kosullo2" korábban maga cikkezett arról, hogy milyen kábítószerezésbe bonyolódott annak érdekében, hogy képes legyen fenntartania a figyelmét. Ekkor vallott többek között arról, hogy az energiaitaltól és a kávétól szívdobogása lesz, viszont a speed szédítően jó, csak kár, hogy beállva emeletes baromságokat ír.

Még szerencse, hogy csak beállva.