Nőket erőszakoltak meg, mégis szabadon vannak

szexuális erőszak
Vágólapra másolva!
Ezt a kilenc embert keresi a rendőrség, mert megerőszakoltak valakit. Mindről fotó is van. Az áldozatok között van, aki még 12 éves sem volt. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint az elkövetők személyiségzavarban szenvednek. 
Vágólapra másolva!

Négy oldalon keresztül sorolja a Police.hu azokat az embereket, akiket szexuális erőszak miatt köröznek. Sok közöttük a külföldi, van köztük afgán, görög és kameruni is.

A legidősebb egy görög férfi a listán, ő 63 éves, a legfiatalabb egy magyar fiú, aki csak 16 éves. Ő egy 12 éven aluli gyereket erőszakolt meg.

Szexuális erőszak miatt körözik őket Forrás: police.hu

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint a szexuális erőszakot soha nem lehet a nőre fogni, hogy ő provokálta ki magának, például az öltözködésével. Az esetek nagy részében a férfinál személyiségzavar állapítható meg, nem tudja kontrollálni az indulatait, ezért ösztönlénnyé válik. Meglátja a nőt, megtetszik neki, és elveszi.

- mondja Makai Gábor. Megpróbál védekezni, hárítani tagadással és elfojtással, ezzel igyekszik kiszorítani a tudatából a történteket. Ez csak rövid ideig működhet, tartós megoldást a pszichoterápia jelenthet Makai szerint, ez segít, hogy ne a jelenben éljen át negatív élményeket, ne lebegjen mindig a feje fölött az erőszak, hanem feldolgozza.

Általában akit megerőszakolnak, utána kevésbé tud megbízni a férfiakban, de ha feldolgozta az esetet, képes lehet teljes életet élni.

Mindenkinél változó, hogy mennyi időbe telik, mire tovább tud lépni, de minden esetben nagyon fontos a család támogató szerepe - mondja.

Ráadásul a szexuális erőszakok jelentős része soha nem derül ki.