Az MSZP-t nem érdekli, hogy Vona sértegeti a nyugdíjasokat

Vágólapra másolva!
Az MSZP nem foglalkozik azzal, hogy Vona Gábor vérig sértette a nyugdíjasokat - derült ki Gúr Nándor MSZP-alelnök sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az MSZP-nek a Jobbik-elnök nyugdíjasokat sértő kijelentéséről, kell-e bocsánatot kérnie Vona Gábornak ebben az ügyben, Gúr Nándor a választ megkerülve azt mondta: az MSZP nem más pártokkal foglalkozik, hanem a nyugdíjasokkal. Ezután viszont mégis foglalkozott más párttal, csakhogy nem a Jobbikkal, hanem a Fidesszel. Azt mondta ugyanis, hogy az adatvédelmi biztosnak "joga, lehetősége és kötelessége" vizsgálatot indítani a kampány miatt. Ez azért is furcsa megjegyzés, mert a kampányban a Fidesz azokat keresi fel, akik korábban már felhatalmazást adtak arra, hogy üzeneteket küldjenek nekik.

A Fidesz hétfőn jelentette be, hogy telefonos tájékoztató kampányt indít Vona Gábor nyugdíjasokat sértő kijelentéseiről,, amelyben megmutatja a Jobbik elnökének valódi arcát.

Vona Gábor egy nagy felháborodást kiváltott Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy

A Jobbik elnökét rengetegen szólították fel bocsánatkérésre, de eddig erre nem volt hajlandó. Az idősek tanácsa visszautasította a kijelentéseket, amelyek azt sugallják, hogy a nyugdíjasok "befolyásolható, személytelen, döntésképtelen tömeget alkotnak". Közleményükben azt írták: a „ bejegyzés minden elemét visszautasítjuk, mert megkérdőjelezi a nyugdíjasok személyes értékválasztásának képességét, és azt sugallja, hogy a saját megélt tapasztalataikat mellőzve befolyásolható, személytelen, döntésképtelen tömeget alkotnak".

A Fidesz-KDNP is többször felszólította Vonát, hogy kérjen bocsánatot. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy „Vona Gábor a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon, szandis papákon gúnyolódott", akikről a Jobbik elnöke azt írta, hogy „radikalizálódnak és felhörgik a huszadik század összes traumáját és szenny folyik ki a szájukon."