Fidesz-KDNP: a nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten
Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten 2017 május 1-én
Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt.
Vágólapra másolva!

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott,

„Vona Gábor a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon, szandis papákon gúnyolódott”, akikről a Jobbik elnöke azt írta, hogy „radikalizálódnak és felhörgik a huszadik század összes traumáját és szenny folyik ki a szájukon.”

„Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy a nyugdíjasoknak megvan a határozott véleménye” - hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve, egy csütörtökön nyilvánosságra került országos, reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a lakosság több mint kétharmada vár bocsánatkérést Vona Gábortól.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hollik István szólt arról is, hogy Vona Gábornak bár nagyon sok alkalma lett volna, eddig egyszer sem kért bocsánatot, sőt kiállt korábbi véleménye mellett.

- fogalmazott a KDNP politikusa.

A kormánypárti képviselő megjegyezte továbbá, augusztus 20-hoz közeledve Vona Gábornak is be kellene látnia, mi a különbség egy pártelnök és egy államférfi között.

függetlenül attól, hogy demokráciában őt választja, vagy nem” - fejtette ki Hollik István.