Több egyetemistát vettek fel, mint tavaly

Vágólapra másolva!
Idén kevesebben, mintegy 105 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly. Viszont több új hallgatót vettek fel az egyetemek. Az új hallgatók pontos száma még nem ismert- mondta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke, Gulyás Tibor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Vágólapra másolva!

Gulyás Tibor azt is elmondta a reggeli műsorban, hogy az elmúlt években 105 és 111 ezer között ingázott a jelentkezők száma. A legnépszerűbb szakok továbbra is a gazdálkodás menedzsment, az óvodapedagógus, a mérnök-informatikus és a programozó-informatikus voltak.

Vannak olyan szakok ahol a ponthatárokat nem az intézmény, hanem az állam határozza meg. Ezek közé tartozik a jogászképzés is, melynek 460 pont volt a ponthatára.

Azt is elmondta, hogy más esetekben leginkább

a jelentkezők száma és a rendelkezésre álló hely befolyásolta a ponthatárokat.

A felvételről, vagy annak elutasításáról szóló SMS-eket szerda este már a legtöbb jelentkező megkapta, de csütörtökön mindenkihez megérkezik az értesítés. A hivatalos határozatokat pedig augusztus 5-ig küldik ki.

Mint az elmúlt években, idén is lesz arra lehetősége a diákoknak, hogy fellebbezzenek a döntés ellen vagy pótfelvételizzenek a kiszemelt intézménybe.