Tovább egyeztetnek a köztisztviselői béremelésről

Vágólapra másolva!
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek ma a kormány és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének képviselői, hogy az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők béremeléséről egyeztessenek - írta a Magyar Idők csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A szakszervezet továbbra is azt szeretné, ha január 1-jével 60 ezer forintra nőne a kilenc éve 38 650 forintos illetményalap - közölte a lappal Boros Péterné, az MKKSZ elnöke. Hozzátette, hogy a másik, kompromisszumos javaslat szerint három év alatt több mint 50 százalékkal emelkednének a bérek.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy ők más javaslattal álltak elő, amit át is adtak a kormányzatnak. Szerintük a tisztviselőnként bruttó 4,58 millió forintos éves "fejpénzt" kellene október 1-jétől 5 millió, majd két lépcsőben 5,2 millió, azt követően pedig 5,6 millió forintra emelni.

A lap emlékeztet, hogy július 17-én több mint ötezren csatlakoztak az MKKSZ által szervezett kétórás sztrájkhoz, amellyel az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők alacsony fizetésére hívták fel a figyelmet. Boros Péterné korábban elmondta, hogy a 610 ezer állami munkavállalóból mintegy 200 ezren 8-10 éve nem kaptak béremelést.