24 millió forinttal segíti a júniusi viharok károsultjait a Vöröskereszt

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ családi ház ÉPÜLET Lakóépület megrongált épület viharkár
Megyaszó, 2017. június 21. Lakóházak, melyeknek tetejét megrongálta a jégeső a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón egy heves zivatar után 2017. június 21-én. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A Magyar Vöröskereszt nemzetközi összefogással segít a júniusi viharok ezerháromszáz károsultjának - mondta Nagy Gábor, a szervezet főigazgató-helyettese szombaton az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A pénzt a héten kapták meg a Nemzetközi Vöröskereszt katasztrófasegélyezési alapjából - közölte Nagy Gábor, hozzátéve: a helyreállítási munkák most kezdődhetnek el. Első körben tetőfelújítások, ablakcserék, konyhakert-helyreállítások lesznek, és élelmiszersegélyt is adnak, ahol szükséges.

Körülbelül 230 ház érintett és több mint 1300 károsult van főleg Északkelet- és Közép-Magyarországon

- hangsúlyozta.

Lakóházak, melyeknek tetejét megrongálta a jégeső a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón egy heves zivatar után 2017. június 21-én Forrás: MTI/Vajda János

A támogatás összege 87 ezer svájci frank (24 millió forint), a munkákban mintegy ötven önkéntes vesz majd részt, köztük szakemberek is - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy ebből az alapból az elmúlt években hat alkalommal kapott Magyarország, több mint 400 millió forint értékben, jégkár, rendkívüli hóhelyzet vagy a menekültválság miatt.