Nincs magyar sérültje az Égei-tengeren pusztító földrengésnek

Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium úgy tudja, nincs magyar sérültje az Égei-tengeren, Görögországban és Törökországban pusztító földrengésnek.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás, a tárca sajtófőnöke közölte: az athéni magyar nagykövetségre

nem érkezett segélyhívás,

csak egy rodoszi szállodában nyaraló család jelezte, hogy jól vannak a történtek után. Magyarok százai üdülnek a két érintett szakaszon, Rodoszon és Koszon.

Hozzátette, a konzuli szolgálatnál regisztrált öt magyar közül néggyel már fel tudták venni a kapcsolatot, ők jól vannak.

Segítenek a németországi autóbaleset áldozatainak hazaszállításában is

A szerda esti németországi autóbalesettel kapcsolatban, amelyben három magyar állampolgár meghalt, három pedig súlyosan megsérült, azt mondta, ha a családok igénylik, a tárca segítséget nyújt a holttestek hazaszállításához.

Elmondta azt is, a sérültek közül

ketten már túl vannak az életveszélyen,

de a harmadikat még mindig intenzív osztályon kezelik. A tárca müncheni főkonzulátusának munkatársai figyelemmel kísérik mind a sérültek állapotát és a rendőrségi nyomozás állását.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy az autó utasai Németországban dolgoztak. Ugyanakkor azt a sajtóértesülést nem kívánta kommentálni, hogy az egyik ember a csomagtartóban utazott. Mint mondta, várják a rendőrségi nyomozás eredményét.